Poé Météorologi Dunya 2017

Sawah jeung méga

Dinten ayeuna mangrupikeun dinten anu khusus pisan pikeun ahli meteorologi: éta nyaéta Poé Météorologis Dunya. Dinten nalika karyana dina nyebarkeun peringatan dini anu ngajagi penduduk tina fenomena meteorologis ekstrem diélingkeun. Tanpa ahli ieu, leungitna kahirupan manusa bakal langkung ageung tibatan ayeuna.

Jelas, kedahna henteu aya, tapi pikeun ieu aranjeunna damel unggal dinten pikeun ngaduga sateuacanna iraha sareng dimana ayana fenomena anu béda-béda sahingga masarakat ngagaduhan langkung waktos kanggo tindakan.

Naha Poé Météorologi Dunya dirayakeun?

Kakara satengah abad ka tukang, Dina dinten sapertos dinten ayeuna di 1950 Organisasi Météorologi Dunya didamel (OMM) berkat perjanjian anu 30 nagara anggota sareng daérah ngahontal perjanjian pikeun nyebarkeun peringatan ngeunaan fenomena meteorologi ekstrim.

Éta mangrupikeun hiji-hijina lembaga anu diidinan ku PBB pikeun nyayogikeun inpormasi resmi ngeunaan iklim sareng cuaca, sareng hubunganana sareng daratan sareng sagara.. Taun ieu téma nyaéta "Ngartos méga", sabab éta penting pisan sabab aya hubunganana sareng kaayaan lingkungan di unggal daérah.

Naon kagiatan anu bakal dilaksanakeun?

Dina kasempetan # WorldMeteorological Day Badan Météorologi Nagara (AEMET) parantos medarkeun opat padoman anu sayogi kanggo saha waé anu hoyong ngaunduhkeun éta:

  • Pitunjuk Identifikasi Awan Umum
  • Pitunjuk klasifikasi awan tinggi
  • Pitunjuk Klasifikasi Awan Tengah
  • Pitunjuk Klasifikasi Awan Rendah

Salaku tambahan, aranjeunna parantos unggah a almanak di mana anjeun tiasa ningali poto méga anu spektakuler.

Di markas AEMET bakal aya konperénsi dina awan jam 11,55, ku Bapak Rubén del Campo, Tuan Fernando Bullón sareng Bapak José Miguel Viñas. Alesan anu sampurna pikeun diajar langkung seueur ngeunaan awan.

Méga

Senang dinten, meteorologis!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.