Poé Wetlands Dunya 2017

Lemah baseuh

Lahan baseuh mangrupikeun ékosistem anu pinuh ku kahirupan: ratusan sato sareng pepelakan hirup aya di jerona, janten upami anjeun kantos kasempetan pikeun nganjang ka aranjeunna, éta bakal siga anjeun ningali gambar anu pasti bakal diulang unggal dinten sababaraha rébu taun ka pengker, nalika manusa parantos henteu acan mangaruhan pisan kana lingkungan sapertos ayeuna.

Sareng dinten ieu, 2 Pébruari, éta Poé Wetlands Dunya, tina tempat-tempat ieu dimana alam tiasa aya sareng tumuh sacara bébas.

Ti saprak iraha Poé Wetlands Dunya dirayakeun?

Ceurik willow

Dinten istiméwa ieu Mimiti dirayakeun tanggal 2 Pébruari 1977, miéling panandatanganan Konvensi ngeunaan Wetlands di Ramsar, Iran, dina 2 Pébruari 1971.

Konvénsi ieu mangrupikeun perjanjian anu munggaran ngeunaan konservasi sareng panggunaan lahan baseuh. Dugi ka 2013, daptar Ramsar kalebet 2167 situs anu ditunjuk, kalebet total lahan 208.518.409 héktar di 168 nagara, anu pikaresepeun pisan.

Naha lahan baseuh penting?

Cai bakung

Lahan baseuh, nyaéta rawa, bakau, terumbu karang, rawa, rawa, walungan, délta, atanapi daérah laut basisir mangrupikeun tempat-tempat di planét kalayan keragaman biologis anu hébat.

Upami urang nyarioskeun sasatoan, urang bakal mendakan lauk sapertos belut, salmon, hiu cai tawar, trout, buaya, buaya, otter atanapi flamingo, sareng anu sanésna.

Diantara flora pepelakan anu masihan warna, urang nyorot lili cai, papirus, alang-alang, atanapi pisang.

Sadayana, ogé cai anu ngahirupkeun aranjeunna, penting pisan. Henteu ngan ukur aranjeunna tuang manuk hijrah, tapi hatur nuhun ka aranjeunna manusa tiasa nyayogikeun dirina sorangan ku cai tawar. Tapi salaku tambahan, aranjeunna ngatur cai sareng siklus iklim, janten tanpa éta bakal hésé pisan pikeun urang kéngingkeun cairan mulia ieu.

Kusabab sadaya alesan ieu, mayungan lahan baseuh mangrupikeun konci pikeun kasalametan sadayana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.