Dina 12 taun urang bakal terang upami urang sanggup merangan parobihan iklim

Parobihan iklim

Akibat tina parobihan iklim dirasakan di penjuru planét. Sanaos langkah-langkah dilakukeun pikeun nyanghareupan épék na, kanyataanna nyaéta émisi gas rumah kaca parantos ningkat, kumargi ieu, suhu rata-rata global terus naék sareng caina cair.

Kami parantos ngabéréskeun rékor sakitar tilu puluh taun, tapi dina lima parobihan iklim terakhir parantos gancang. Sareng sadayana, urang moal kedah ngantosan lami pikeun ningali naha Perjanjian Paris bakal ngabantosan atanapi henteu: élmuwan Ricardo Anadón cenahna yén dina dasawarsa salajengna urang bakal terang.

Kami sering nyarioskeun parobihan iklim siga anu mangrupikeun kajadian anu nembé kajantenan ayeuna, tapi anu saleresna mah parantos seueur sateuacanna sareng bakal aya deui pikahareupeun. Ngan anu ngabédakeunana nyaéta anu ayeuna nuju didamel parah ku manusa. Deforestasi, salah ngatur sumber daya alam, polusi,… sadayana ieu ngagancangkeun caina, ngancam tatanén, sareng ngabahayakeun jutaan jalma di sakumna planét.

Upami urang nyarioskeun émisi karbon dioksida, 400 bagéan per juta parantos ngaleuwihan di atmosfir, nalika di jaman pra-industri éta 280 ppm. 12.000 taun ka pengker, dina usum tiris, konsentrasi gas nyaéta 180 bagian per juta; Ku naék ka 280 ppm, suhu planét naék kira-kira tujuh derajat, jelas Anadón.

Parobihan iklim

Sanaos sadayana, konsumsi batubara, minyak sareng gas beuki ningkat. Kami janten beuki sadar yén kami moal tiasa neraskeun sapertos kieu, tapi pikeun waktos ayeuna, hanjakalna, énergi anu terbarukan henteu ngagaduhan kasaimbangan anu pantes. Bebek pikir éta »urang nuju kana kaayaan anu pang parahna, atanapi langkungna, kana kaayaan anu paling parah tina anu parantos diémutan".

Naon masa depan? Kami moal terang pasti, tapi upami urang teraskeun sapertos kieu, urang pasti bakal seueur masalah.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.