"Something Out There" bacaan anu disarankeun ngeunaan perubahan iklim

Parobihan iklim

"Fiksi iklim" mangrupikeun salah sahiji jinis anu janten modis dina literatur ngeunaan perubahan iklim. Panulis buku «Something, out there», Bruno Arpaia, masihan kami novel visi, tapi sanés sanés fiksi ilmiah. Gambar ngeunaan masa depan anu tiasa nyata ngajantenkeun urang ngeunteung kana akibat tina tindakan urang. Éropa anu di tengah abad, kahirupan parantos robih sacara radikal, sabab ramalan iklim anu paling parah parantos kajantenan.

Bruno Arpaia, nyaéta novelis Italia kawéntar ti Naples, narjamahkeun literatur Spanyol kana basa Italia sareng ogé konsultan éditorial. Dina bukuna, anjeunna milarian sareng tiasa ngoyagkeun nurani jalma anu maca, "Upami urang henteu ngalakukeun nanaon, urang Éropa bakal tungtungna janten pangungsi iklim", manéhna nyebutkeun.

Dimana timana ideu pikeun padamelan anjeun?

Bruno Arpaia

Bruno Arpaia

Dina dirina, urang ngalih ka Éropa dina 2050. Éta ditepikeun salaku tempat anu suram. Gurun Éropa kidul, nagara-nagara langkung ka belah kalér ngalaman hujan anu tahan dugi ka dua bulan sareng usum halodo jero sésana taun. Dataran retak, walungan garing sareng tebing, lebu konéng, sareng bumi anu ditinggal sareng daérah industri. Aya pawai ageung jalma ngungsi ka Skandinavia. Daérah sareng bangsa anu caket kana zona kutub parantos janten tempat anu paling aman dimana manusa tiasa netep.

Supados henteu kagolong kana spoiler, urang tiasa nyarios yén nalika buku dibaca, bagian visioner janten latén. Ngitung tanggal nalika anjeunna mimiti nyerat, sareng sababaraha kajadian anu parantos kajantenan, ngajantenkeun novel mangrupikeun karya anu pikaresepeun anu ogé réalistis. Bruno parantos diideuan ku seueur ekstrak ilmiah, ngeunaan hal-hal anu parantos kajantenan, sareng studi anu ngaduga parobihan anyar. Sadaya ieu, ngajantenkeun koktail dina imajinasina, aranjeunna nyiptakeun pikeun urang narasi anu pikaresepeun sareng sakaligus.

Upami aya buku anu sanggup ngahudangkeun sareng ngahudangkeun kasadaran diantara umat manusa, tanpa ragu calon hébat nyaéta "Sesuatu, di luar sana." Buku anu ogé ngagaduhan tujuan pikeun nyalametkeun planét.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.