Diajar naon anu kedah dilakukeun salami kajadian cuaca ekstrim

New Orleans Katrina

New Orleans saatos Hurricane Katrina di 2005

Éta henteu rusiah éta kajadian cuaca ekstrim Aranjeunna ningkat jumlahna bahaya di sakumna dunya kusabab perubahan iklim. Dina panilitian anu diterbitkeun di Amérika Serikat, milik Laporan Husus ngeunaan Kajadian ekstrem (anu akronimna dina basa Inggris nyaéta SREX), diperingatkeun yén parobihan iklim bakal ningkatkeun panas anu ekstrim, hujan ageung sareng kecepatan angin ti Badai tropis.

Sareng naon anu urang tiasa laksanakeun? Mimiti, teras-terasan nyauran pamaréntah pikeun ngirangan polusi karbon, sabab éta hiji-hijina cara pikeun ngeureunkeunana perubahan iklim di mana planet urang kaselepkeun ayeuna. Éta tiasa telat ayeuna, tapi aranjeunna ngagaduhan kawajiban pikeun nyobaan, sabab konsékuansi global parantos musibah.

Kadua, anu kedah urang lakukeun nyaéta diajar kumaha ngajaga diri sareng kulawarga nalika kajadian cuaca anu ekstrim. Sangkan urang terang naon anu kedah dilakukeun dina salah sahiji kaayaan ieu, FEMA, Badan Manajemén Darurat Federal Amérika Serikat, nawiskeun ieu tips:

  • Tetep terang. Ngalanggan peringatan darurat lokal pikeun apdet.
  • Pastikeun anjeun gaduh radio anu nganggo aki atanapi alat sanés upami listrikna pareum.
  • Rencanana payun. Boga rencana évakuasi sareng pasokan darurat di tangan. Pariksa daptar ti Palang Merah, Badan Pamaréntahan Darurat Federal (FEMA), atanapi Pusat Kontrol sareng Pencegahan Panyakit (CDC) pikeun ningali naon anu anjeun peryogikeun.
  • Tetep hubungan sareng baraya, babaturan, sareng tatangga.
  • Pastikeun anjeun ngagaduhan kadaharan kaléng anu henteu meryogikeun kulkas sareng cai minum. Sahenteuna 4 liter cai per jalma sareng per piaraan per dinten.
  • Simpen sahenteuna suplai cai tilu dinten kanggo unggal anggota kulawarga.
  • Dina acara anu panas, pastikeun yén jalma anu paling rentan (manula, anu gering sareng murangkalih alit) aya di tempat anu asik kalayan cekap cai.
  • Cicing di bumi salami mungkin. Upami anjeun teu ngagaduhan AC, tetep dina lantai panghandapna, jauh tina sinar panonpoé. Coba buka unggal dinten salami sababaraha jam ka gedong umum anu gaduh AC.

Dina résiko disada bencana, kaleresan aya rébuan kajadian cuaca ekstrem lumangsung di Amérika Serikat dina 2011 nyalira, sareng ieu dipiharep janten trend pikeun puluhan taun ka payun di dunya. Janten anjeun garis padoman aranjeunna panginten langkung saé pikeun kami tibatan anu urang pikirkeun.

Inpormasi lengkep - Déprési tropis "Beryl" bakal badai tropis deui

Sumber - Terra


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.