Di India, patani bunuh diri kusabab pemanasan global

Penduduk India

Pamanasan global di sababaraha daérah dunya nuju parah. Ngirangan curah hujan mangaruhan tatanén sareng ingon-ingon, anu mangrupikeun kagiatan dasar pikeun penduduk manusa ngagaduhan tuangeun. Ieu di India aranjeunna terang ogé.

Patani parantos mimiti bunuh diri. Kunaon Kusabab "teu aya hujan," saur randa Rani, anu pupus saatos nginum péstisida. Sareng anu paling parah henteu acan sumping: numutkeun panilitian anu diterbitkeun dina jurnal Prosiding Akademi Ilmu Pengetahuan Nasional (PNAS), dina sababaraha taun ka hareup nagara bakal ngalaman tragedi anu langkung mirip nalika suhu naék sareng usum panas beuki parah.

Sadayana, sasatoan sareng pepelakan, urang butuh cai pikeun hirup. Mangrupikeun pokok kahirupan, sareng nalika éta langka, nyaéta nalika timbul konflik. Sasatoan anu henteu manusa ngajawabna ku cara anu sami sareng urang: upami ageung sareng kuat, sapertos gajah, contona, aranjeunna ngambil alih lombang alit sareng henteu ngantep saha waé caket; sareng upami aranjeunna alit, aranjeunna tiasa tiasa nginum sanajan sakedik.

Jalma-jalma, nalika urang kakurangan cai, urang tiasa milih bernegosiasi, atanapi perang sareng jalma-jalma anu nyegah urang ngakses éta. Nyatana, aya anu dadu yén Perang Dunya Katilu sanés kanggo minyak, ogé pikeun daérah, tapi pikeun cai. Tapi kadang manusa tiasa langkung kejem.

Jalma India naék sapédah

Di India, tani mangrupakeun profési résiko tinggi. Éta ngadukung langkung ti satengah populasi (1.300 milyar), sabab éta patani dianggap haté sareng jiwa nagara. Sanaos kitu, pangaruh ékonomi na parantos turun dina 30 taun ka pengker. Maka, éta parantos angkat tina ngagambarkeun sapertilu produk doméstik kotor India, nepi ka ayeuna ngan ukur 15%, anu totalna 2.260 milyar dolar.

Aya seueur alesan kunaon patani milih bunuh diri: ngahasilkeun panén anu goréng, karuksakan kauangan sareng hutang, sakedik dukungan masarakat ... Sababaraha inuman péstisida salaku jalan kaluar tina hutang ageung, kumargi pamaréntah dina sababaraha kasus ngajamin artos pikeun anggota kulawarga anu salamet, anu mangrupikeun dorongan jahat pikeun bunuh diri.

Dina taun 2050, suhu rata-rata bakal naék kira-kira 3ºC, Ngajantenkeun kaayaan langkung parah.

Anjeun tiasa maca pangajian di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.