Di Antartika pikeun milarian terang kumaha parobihan iklim mangaruhan pinguin

Ahli biologis Josabel Belliure sareng pinguin

Gambar - Miguel A. Jiménez Tenorio

Ahli biologi Kalp Josabel Benlliure badé nyéépkeun Natal anu dikurilingan langkung ti 40 rébu pinguin ti Pulo Daya, di Antartika, kalayan tujuan anu khusus: pikeun diajar épék yén parobihan iklim pikeun sato megah ieu, janten rentan ka cai cai sareng hawa anu condong langkung luhur sareng langkung luhur.

Sareng éta badé ngalakukeun éta dina proyék »Pingufor» pikeun nalungtik tilu spésiés: Pygoscelis antartika (chinstrap pingguin), Pygoscelis adeliae (adelia) sareng Pygoscelis papua (Papua), sabab dianggap "sentinels of health" tina ékosistem tempat aranjeunna cicing.

Nalika suhu rata-rata Antartika ningkat, parobihan ageung lumangsung. Kanggo waktos ayeuna, panaliti parantos mendakan ayana a nyirorot chinstrap sareng adélie pingguin populasi salaku akibat tina turunna populasi krill, anu mangrupikeun kadaharan utami pinguin.

Di sisi anu sanésna, sareng dina paralel, aranjeunna parantos ngverifikasi éta keletik parantos dugi ka Antartika. Parasit ieu tiasa nyebarkeun panyakit énggal sareng, ku sabab kitu, ngabahayakeun kahirupan langkung seueur spésimén.

Panaliti di »Pingufor» diajar hiji koloni pengembangbiakan pingguin anu diwangun ku sakitar 20 pasang jalangan. Katilu biologis anu ngawaskeun ngawaskeun kedah milih 200 sarang pikeun nandaan anak hayam sareng, salian ti éta, masang pemancar ka jalma déwasa. Kucara kieu, aranjeunna tiasa terang jarak anu dipikahoyong ku kolot anu milarian milarian katuangan unggal dinten.

Panilitian bakal lumangsung ti Désémber 2017 dugi ka Maret 2018 antara markas Gabriel de Castilla sareng koloni pingguin, anu sakitar dua jam deui. Pikeun Benlliure, ieu mangrupikeun kampanye Antartika kalima.

Pinguin Antartika

Henteu diragukeun, beuki urang terang ngeunaan épék parobihan iklim di planét sareng pangeusina, langkung seueur kamungkinan urang kedah adaptasi sareng éta.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.