Deforestasi nyumbang kana parah pemanasan global

Déforestasi

Nalika populasi manusa nambahan, kitu ogé paméntana: langkung seueur perumahan, langkung seueur jati, langkung kertas, langkung cai, langkung seueur tuangeun, diantara seueur hal anu diperyogikeun. Pikeun nyugemakeunana, éta parantos dipilih mangtaun-taun ka leuweung leuweung, salah sahiji bayah Bumi sabab nyerep karbon dioksida sareng ngaluarkeun oksigén kana atmosfir, anu sakumaha urang terang nyaéta gas anu urang kedah napas sahingga, pikeun hirup.

Deforestasi nyumbang kana ngajantenkeun pemanasan global langkung parah. Tapi, Kumaha?

Dua studi anu diterbitkeun dina jurnal ilmiah Élmu ngungkabkeun éta ditegor tangkal naékkeun suhu permukaan langkung ti anu dipercaya sateuacanna. Anu mimiti, ti Institute for the Environment and Sustainability of the European Commission's Joint Research Center (JRC), ngajelaskeun kumaha déforestasi mangaruhan aliran énergi sareng cai antara bumi sareng atmosfir, sakumaha anu parantos kajantenan di daérah tropis

Dina kasus anu kadua, disiapkeun ku panaliti Kim Naudts ti Laboratorium Iklim sareng Élmu Lingkungan di Pierre Simon Laplace Institute (Perancis) sareng timnya, nunjukkeun yén sanaos tutupan tangkal di Éropa beuki ningkat, kanyataanna ngan ukur tangtu jenis "anu ngabalukarkeun épék cascade réproduktif». Ti saprak 2010, 85% leuweung Éropa dikokolakeun ku manusa, tapi manusa anu gaduh karep pikeun anu ngagaduhan nilai komérsial langkung ageung, sapertos pinus sareng beech. Leuweung anu subur dikurangan ku 436.000km2 ti saprak 1850.

Anomali suhu

Parobihan suhu kusabab henteu hadé manajemén tangkal.

Panggantian leuweung anu subur ku leuweung konifer parantos nyababkeun parobahan épapotranspirasi sareng albedo, nyaéta jumlah énergi surya anu katingali deui ka luar angkasa. Sababaraha parobihan anu ngajantenkeun pemanasan global langkung parah. Numutkeun ka panulis, Kerangka iklim kedah merhatoskeun manajemén taneuh ogé sinyalna supados ramalan langkung akurat.

Tanpa pepelakan manusa moal aya kasempetan, kitu Penting pikeun ngalakukeun tindakan anu diperyogikeun supados henteu tungtungna hirup di planét anu ampir gurun.

Teu gaduh stasiun cuaca?
Upami anjeun sumanget ngeunaan dunya meteorologi, kéngingkeun salah sahiji stasiun cuaca anu kami nyarankeun sareng mangpaatkeun tawaran anu sayogi:
Stasion Météorologi

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.