Data ageung sareng Kecerdasan Buatan pikeun manajemén cai anu langkung saé

data badag

Sakedap kamari urang nyarioskeun sakedik sakedik teh Data ageung dina meteorologi Éta bakal ngarobih cara ngalaksanakeunana sareng nalungtik éta. Kumaha "panon" anu tiasa ningali naon anu apriori henteu diperhatoskeun. Big Data gancang ngalebetkeun seueur séktors, sareng éta parantos diterapkeun pikeun manajemén cai anu langkung saé. Marengan Kecerdasan Ponggawa (AI) sareng sensor, mangrupikeun hal anu nuju dilaksanakeun. Diharepkeun dugi ka 2025 téknologi ieu tiasa ngabantosan dina ngatur sareng distribusi cai, sareng ngirangan kabocoran cai ku 50%.

Hiji masalah anu dipokuskeun ku UNESCO dina hal cai, nyaéta manajemén. Nalika parobihan iklim maju, sareng manajemén salah anu parantos dilakukeun, perlu milari pakakas anu tiasa ningkatkeun sareng ngaoptimalkeun prosés. Dina titik ieu, Big Data sareng AI mimiti ningali lampu kumaha ngadamel cai anu épisién sareng cerdas.

Proyék WatERP, milarian efisiensi cai

sakedap yén setitik cai murag kana cai

WatERP, mangrupikeun proyek dibiayaan ku Komisi Éropa. Tujuanana nyaéta milarian solusi anu cerdas pikeun sumber cai. Sapertos anu anjeun tiasa tingali (ngaklik didieu) éta halaman wéb standar pikeun manajemén pituduh dina masing-masing tahapan siklusna. Tina data sareng inpormasi anu dikumpulkeun di jerona, éta kalebet sadayana anu aya hubunganana sareng titik suplai, lokasi, jadwal pangubaran, sareng inpormasi hukum sareng meteorologi anu sanés.

CEO Libelium David Gascón, ahli hidrinformatik, nunjukkeun yén manajemén cai ayeuna didasarkeun kana data global, tapi leres-leres kedah lokal. Libelium mangrupikeun perusahaan khusus dina pamekaran sénsor anu ngumpulkeun sareng ngirim data supados intél jieunan tiasa ngolah kalayan gancang. Dina kecap Gasikon, pangukuran lokal, pikeun walungan contona, tinimbang nyandak data tina 3 titik anu béda, éta kedah dilakukeun dina 300 poin, pikeun leres-leres kéngingkeun ideu ku rupa sareng panon, ngeunaan naon anu lumangsung dina bagian siklus éta.

Saeutik demi saeutik téknologi ieu parantos diterapkeun di kota sapertos Barcelona, ​​dimana cai dina sistem irigasi parantos dikirangan 25%. Hal anu nunjukkeun yén manajemén data anu saé ngagaduhan manpaat anu saé pikeun planét urang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.