Dasawarsa pikeun ngatasi pangaruh tina pemanasan global

Bumi Bumi ditingali tina luar angkasa

Planet Bumi sakumaha anu urang terang ayeuna mangrupikeun dunya anu pangaruh manusa kana lingkungan anu saé pisan sahingga urang parantos berhasil ngarusak kasaimbangan alam bumi urang. Ayeuna, numutkeun ka ulikan ku International Institute for Applied Analysis Systems (IIASA) urang ngan ukur gaduh dasawarsa pikeun ngatasi efek tina pemanasan global, sahingga nyingkahan yén suhu rata-rata naék di luhur 2ºC.

Upami urang henteu ngalakukeun nanaon, balukarna tiasa teu bisa diprediksi.

Numutkeun kana panilitian, ku 2100 bahan bakar fosil kedahna ngan ukur nyayogikeun 25 persén énergi naon anu diperyogikeun ku industri. Ayeuna ékonomi dunya gumantung kana 95% énergi ieu. Ieu ngandung harti yén, upami urang henteu ngamimitian nganggo sareng ngamangpaatkeun énergi anu langkung terbarukan, anu jauh langkung bersih, urang bakal hirup di planét anu langkung haneut. Janten langkung khusus, sakitar 3,5ºC langkung haneut.

Michael Obersteine, ko-panulis panilitian, nyarios yén Léngkah-léngkah anu kedah dilakukeun pikeun ngirangan émisi karbon dioksida anu disababkeun ku kagiatan manusa nepi ka nol dugi ka 2040, Upami teu kitu urang henteu tiasa ngajaga suhu di handap 2ºC.

Pencemaran hawa

IIASA nyarankeun yén sadayana janten sadar kumaha pentingna éta jaga bumi sareng lingkungan sahingga dina akhir abad ieu émisi karbon tiasa turun janten 42 persén, anu bakalan seueur ngimbangan pangaruh pemanasan global. Leungit, anjeunna nambihan yén kaayanana serius pisan yén sanaos tindakan dilakukeun ngajaga lingkungan, suhu ku 2100 bakal naék janten 2,5ºC.

Sugan waktuna pikeun muhasabah naon anu urang parantos lakukeun dugi ka ayeuna, sareng naon anu masih urang gaduh waktos pikeun dilakukeun.

Anjeun tiasa maca pangajaran anu lengkep di dieu (Éta dina basa Inggris).


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.