Banjir di Madrid sareng Toledo kusabab DANA

Diagram a DANA

Minggu kamari, XNUMX September, a kuat DANA leuwih Madrid jeung Toledo, tapi kapangaruhan, sacara umum, sakabéh puseur jeung wétan España. Éta ngagaduhan kakuatan anu langkung ageung di dua propinsi ieu, sanaos dina sababaraha titik tina Tarragona y Valencia, volume curah hujan leuwih badag batan nu saratus liter per méter pasagi.

Geus prediksi tina ahli météorologi nunjukkeun yén éta bakal janten fenomena anu ageung pisan. Nyatana, sakitar jam 14:25 sonten dinten Minggu, a bewara alarem di Madrid nu hurung dina sakabéh handphone. Éta ngingetkeun warga yén, upami résiko badai parah, aranjeunna kedah cicing di bumi. Salajengna, urang badé ngajelaskeun sadayana anu kajantenan, tapi mimitina urang badé nganalisis naon éta DANA.

Naon ari DANA?

DANA Madrid sareng Toledo mangrupikeun fenomena anu kawilang umum di nagara urang. Ngaranna alatan inisial tina depresi terasing dina tingkat luhur sareng ieu parantos masihan urang ide ngeunaan naon éta. Dasarna, éta mangrupikeun sistem tekanan rendah dina bagian atmosfir anu paling luhur. Kami ngingetan yén jinis tekanan ieu anu nyababkeun badai, sedengkeun tipe luhur nimbulkeun anticyclones.

Tapi, sajaba, DANA diadegkeun ti jet polar nu asalna di Kutub Kalér. Dina waktos anu sami, éta a walungan hawa anu aya dina jangkungna kira-kira salapan rébu méter sarta sirkulasina gancang pisan. Husus, éta ngalakukeunana dina laju antara 150 sareng 300 kilométer per jam. Dina waktu nu sarua, jet ieu ngabalukarkeun meanders nu mawa hawa haneut kana kutub jeung mindahkeun tiis, nu brings badai kuat, ka Amérika Kalér y Eropa.

Di sisi anu sanés, ieu sanés sapertos anu tradisional. Beda sareng aranjeunna, anu nuju ka wétan, anu disababkeun ku DANA tiasa tetep cicing salila sababaraha poé ngaliwatan wewengkon malah balik deui (ieu katelah retrogression). Ku sabab kitu, éta ogé disebut badai tiis terasing o serelek tiis.

Kumaha éta DANA di Madrid jeung Toledo

Sadaya ieu kajantenan minggu kamari nyababkeun DANA di Madrid sareng Toledo, sanaos, sakumaha anu kami nyarioskeun ka anjeun, éta ogé mangaruhan daérah anu sanés. España. Luhureun sadaya, éta nyababkeun karusakan éksténsif di lokasi sapertos ngahontal y tortosa, di Tarragona. Sanajan kitu, kota nu kacatet paling hujan éta San Jose del Valle, di Cádiz, nu dirékam hujan tina 172,2 liter per méter pasagi. Kusabab teu bisa disebutkeun, jalan kota ieu sagemblengna banjir ku cai sarta tembok sababaraha imah murag.

Tapi, virulensi umum pangbadagna DANA katingal di Madrid sareng Toledo. Cukup pikeun urang nunjukkeun ka anjeun hujan anu kacatet di sababaraha lokasina pikeun anjeun sadar. Diantara anu aya di propinsi Madrid, Villanueva de la Cañada nampi 95 liter per méter pasagi; Navacerrada Puerto 82,4 sareng Alpedrete 58. Ngeunaan Toledo, ibukota sorangan kacatet 90 liter per méter pasagi; Mora 75,2 sareng Navahermosa 71.

Nanging, di daérah tengah Semenanjung, tempat anu paling seueur hujan nyaéta San Rafael, di Segovia, jeung 157,8 liter per méter pasagi. Sababaraha kota di Avila ogé ningali cai ragrag. Contona, Cebreros miboga 95,6 liter pikeun tiap méter pasagi; ibukota sorangan 72,1 jeung Puerto del Pico 70,4.

Malah pangaruh DANA nyebar ka propinsi séjén duanana Castile sareng Leon sakumaha tina Castilla La Mancha. Ku kituna, di Valladolid 54 liter kacatet sarta di Bustillo del Páramo, di León, 50. Kitu ogé, pangeusi Puebla de San Rodrigo (Ciudad Real) nempo kumaha hujan abundantly, narima 50 liter.

Pondokna, urang teu kudu ngan ngobrol ngeunaan DANA of Madrid jeung Toledo. Di propinsi ieu éta leuwih virulent ti di batur, tapi ogé miboga épék brutal di kidul jeung wétan Spanyol. Sareng ieu nyababkeun urang ngobrol sareng anjeun ngeunaan akibatna.

Balukar tina DANA

Hal saddest ngeunaan sagalana disababkeun ku fenomena atmosfir ieu nya éta geus ngabalukarkeun maotna sahenteuna tilu urang. Salah sahiji korban ieu lumangsung di kota Toledo of Casarrubios del Monte. Ieu saurang nonoman anu kajebak dina lift imahna. Di propinsi anu sami, tapi di kota Barga sareng Camarena, dua jalma sanés maot, salah sahijina kajebak di jero kendaraanna.

Justru, nepi ka poé ieu terus néangan awéwé séjén anu dirérét jeung mobilna anu putrana geus jadi pahlawan. Budak leutik, ngan sapuluh taun, keur iinditan dina mobil jeung kolotna jeung adina (manehna jeung indungna aman) jeung behaved pisan bravely. Anjeunna tetep clinging kana luhureun tangkal sapanjang peuting dugi anjeunna rescued ku layanan darurat.

Jalma-jalma séjén anu masih dipilarian sigana ngagaduhan nasib anu langkung parah. Ieu kasus hiji lalaki manula anu kapangaruhan ku Alzheimer anu ninggalkeun panti jompo dimana anjeunna cicing sareng leungiteun anjeunna.

ruksakna bahan éksténsif

Di sisi anu sanés, DANA Madrid sareng Toledo parantos nyababkeun karusakan material anu ageung. Masih awal pikeun meunteun aranjeunna sacara umum. Ku alatan éta, pikeun masihan anjeun ide, kami bakal masihan anjeun sababaraha conto khusus di lokasi anu tangtu.

Ngan dina Komunitas Madrid, nu patugas pemadam kebakaran kapaksa ngalaksanakeun ampir sarébu lima ratus interventions. Kitu ogé, di kotamadya Villamanta, genep puluh urang kapaksa housed di aula olahraga lamun imah maranéhanana sagemblengna banjir. Cai mibanda virulence husus dina Jirfa urbanisasi, ti wewengkon kotamadya nu sarua. Pangeusina kedah naék kana atap bari ningali mobilna disapu ku cai.

Tapi, logis, karuksakan material ogé geus lumangsung di puseur umum. Salaku conto, Komunitas Castilla La Mancha parantos ngalaporkeun karuksakan serius di 39 sakola ti propinsi Toledo. Sedengkeun pikeun Madrid, 10 rumah sakit umum ngalaman kajadian jeung 11 puskesmas lokal ngalaman karuksakan serius.

Kanggo sadaya alesan ieu, henteu ngan ukur otoritas dua komunitas otonom ieu, tapi ogé Valencia, Catalonia sareng anu sanésna. geus ménta tulung pikeun nungkulan karuksakan. Sababaraha di antarana malah geus dipénta deklarasi tina zona bencana pikeun wewengkon maranéhanana.

Dina kacindekan, nu DANA of Madrid jeung Toledo Éta nyababkeun sababaraha tragedi dina bentuk fatalities sareng nyababkeun karusakan anu ageung. Dina sababaraha jam, aranjeunna ngadaptar Hujan gedé pisan. Maénkeun ayeuna ngawangun deui sagalana kapangaruhan.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.