Conifers

leuweung konifer

Salah sahiji jinis tutuwuhan anu sumebar sareng nyebar di akhir jaman Karbonifer nyaéta nyaéta conifers. Ieu mangrupikeun pepelakan kalayan bibit sareng éta disebat sabab ngagaduhan bentuk kerucut atanapi bantalan sareng ayeuna ngagaduhan langkung ti 550 spésiés. Seueur-seueurna sadaya spésiés kagolong kana kelompok ieu nyaéta tangkal atanapi rungkun. Aranjeunna parantos ngadominasi seueur daérah lintang anu luhur, ngabentuk leuweung ku daun jarum héjo anu bentukna jarum. Diantara anggota anu paling terkenal di kulawarga ieu kami ngagaduhan pines, firs, cedar sareng redwoods.

Urang bade bakalan tulisan ieu pikeun nyaritakeun ngeunaan sagala ciri, habitat sareng spésiés utama kelompok konifer.

Karakteristik tina conifers

Conifers

Ieu mangrupikeun pepelakan aeolian anu cikal naék dina kerucut pelindung. Maka namina. Kerucut perlindungan ieu ngagaduhan nami strobilus. Salami waktos dina siki numuwuhkeun sareng asak kerucutna lumangsung antara 4 bulan sareng 3 taun. Ukuran beungkeut ieu biasana variabel pisan gumantung kana unggal spésiésna. Aya bibit konifér anu dijagaan pisan sareng sanggup nahan kaayaan lingkungan anu ekstrim. Kusabab kitu, aranjeunna parantos ngembangkeun kapasitas anu hébat pikeun salamet dina lingkungan anu béda. Aranjeunna tiasa adaptasi sareng daérah anu seueur panas, waktos usum garing sareng tiis pisan nalika usum salju.

Adaptasi anu dipiboga ku conifers sapanjang sajarah utamina disababkeun ku jinis daun. Ilaharna, sadaya spésiés konifer ngandung batang lempeng. Aranjeunna biasana ngagaduhan rupa-rupa ukuran batang, janten anu panggedéna nyaéta tangkal kai anu jangkung 112.5 méter kasohor.

Bioma darat anu utamina ngadominasi gugus konifer nyaéta taiga. Pasti anjeun kantos nguping jenis ékosistem ieu. Ogé dipikaterang ku nami leuweung boreal sareng éta aya di sadaya daérah beulahan bumi kalér. Éta daérah anu langkung caket kana kutub anu suhu langkung ekstrem. Usum tiis anu paling tiis paling menonjol kalayan jumlah hujan anu ageung dina bentuk salju. Tétéla éta ngawangun bioma panggedéna di dunya kumargi éta ngagambarkeun 30% sadaya leuweung dunya.

Taiga diwangun ku leuweung konifer sareng tambaga di seueur daérah sapertos pedalaman Kanada sareng Alaska di Amérika Kalér, seueur Norwégia sareng penyuluhan ku Finlandia, Rusia, Swédia sareng Jepang.

Jinis konifér

flora leuweung

Aya seueur jinis konifér gumantung kana ciri anu dipibanda. Sanaos seuseueurna seueur diantarana gaduh ciri kulawargana, aya ragam dina morfologi sareng fenologi. Urang bade nganalisis mana spésiés anu paling representatif dina kelompok konifers.

Cemara bodas

Pir bodas éta asalna di Éropa tengah sareng kidul. Jangkungna na paling sering sakitar 60 méter jangkungna. Éta dianggap rada tangkal jangkung sareng tumuh lalaunan dina sababaraha taun munggaran. Dina waktos anjeunna yuswa 5 taun, anjeunna ngembangkeun ampir saméter sataun. Kembang dina waktu usum semi.

Cemara Yunani

Jinis konifer ieu asalna ti Yunani sareng daun na ngagaduhan bentuk héjo semu abu kulawu. Warna ieu disebut ogé héjo badai. Area distribusi na biasana di leuweung dimana aya seueur matahari atanapi tempat teduh parsial.

Colorado fir

Nami na nunjukkeun wilayah distribusi utamina. Sanaos distribusi anu lega pisan, éta utamina dipendakan di belah kalér Mexico sareng Amérika Serikat kidul-wétan. Jangkungna na dugi ka 30 méter sareng hue warna abu-abu pérak. Diantara ciri utama tangkal ieu, urang mendakan jarumna, nyaéta daunna, aranjeunna ngahontal 8 sentimeter panjangna. Ieu panjangna lumayan ageung upami dibandingkeun sareng sesa spésiés dina grup ieu.

Ciri khas tina cemara Colorado nyaéta kerucut tangkal ieu disebarkeun sacara séks ku jinis. Dina individu anu sami urang mendakan daérah anu aya langkung seueur congcot jalu sareng daérah sanés dimana aya deui congcot bikang.

Cemara beureum

Éta mangrupikeun salah sahiji anu terkenal kusabab éta tangkal Natal anu klasik. Dina grup firs beureum dipendakan 40 spésiés sanés Éta ngalangkungan daérah Asia, Éropa Kidul, Amérika Kalér, sareng Afrika Kalér. Mangrupikeun salah sahiji cemara anu paling lieur ku cara daun na ngagabung kana dahan.

Spésiés konifer anu kirang dikenal

congcot jeung daun

Urang bade nganalisis sababaraha spésiés anu kirang dikenal ku masarakat umumna. Nanging, seueur di antawisna anu dipikaresep pisan.

Cemara Korea

Asalna ti ujung kidul Koréa sareng mangrupikeun salah sahiji tangkal cemara pangleutikna anu aya. Éta ngan ukur jangkungna antara 2-5 méter. Sababaraha nganggap éta rungkun tinimbang tangkal. Tumuh lalaunan pisan, berkembang antara 10-15 séntiméter sataun dugi ka ngahontal bentuk kerucut anu asak. Hal anu saé pikeun cemara ieu nyaéta yén gampang pisan tumuh tina siki.

Araucarias

Tangkal ieu asalna ti Pulo Nordfolk sareng éta tangkal anu jangkungna tiasa jangkung 70 méter. Éta ogé ngembang lalaunan kumargi kerucut jalu panjangna 5 séntiméstik sareng kerucut bikangna langkung lega dina dasarna sareng 7-12 séntiméter panjangna. Kai tina cemara ieu rada karasa, beurat sareng warnana bodas. Éta ngagaduhan minat komérsial anu hébat salaku sumber daya alam pikeun pangwangunan kapal layar pikeun kapal. Biasana dipelak dina pot sareng tangkal alit anu ngagaduhan minat hias biasana dipelak. Biasana daérah kalér aya sabab peryogi langkung tiis pikeun salamet.

Cedar biru

Spésiés ieu asalna ti Afrika Kalér sareng ngandung jarum biru-kulawu, maka namina. Éta pisan paménta kusabab éta ngagaduhan minat hias anu hébat. Éta parantos janten waktos janten salah sahiji pilihan anu pangsaéna pikeun ngahias taman sareng kebon. Jangkungna na ngahontal ngeunaan 15-20 méter, anu ngajantenkeun idéal pikeun ngiuhan rohangan kota ieu.

Kuring ngaharepkeun yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan conifers sareng spésiés utama.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.