Si Cirrus

 

cirrus

Urang badé nyarioskeun perkawis salah sahiji awan anu saé tara kaunggulan, éta cirrus atanapi cirrus. Éta méga misah dina bentuk filamen bodas anu hipu, atanapi sempit atanapi bodas atanapi bank bodas atanapi band. Awan ieu ngagaduhan penampilan anu serat, sami sareng rambut hiji jalma, atanapi tina silky bright atanapi tina duanana ciri dina waktos anu sami.

 

Éta diwangun ku leutik kristal és, Kusabab éta kabentuk dina jangkungna hébat (8-12Km.). Dina tingkat ieu suhuna berkisar -40º dugi ka -60ºC, sahingga massa hawa, kalayan kandungan uap cai anu luhur sareng anu disejukkeun dugi jenuh, ngahasilkeun kristal és tibatan titik-titik cai. Pembentukan awan jenis ieu disababkeun ku kanyataan yén kristal ieu, didorong ku angin anu kenceng, anu lumaku di tingkat luhur, ngawangun ciri khas anu muncul di langit. Ati-ati henteu matak lieur aranjeunna sareng Cirrostratus. Anu terakhir sok ngahasilkeun fenomena halo.

 

Ngeunaan kaayaan cuaca dimana aranjeunna pakait, tiasa nyarios yén nalika aranjeunna katémbong terasing aranjeunna mangrupikeun tanda cuaca anu saé, tapi upami sateuacanna teratur sareng progresif ningkat nuju cakrawala (sapertos dina poto) éta nunjukkeun yén caket waktos ngarobih, sababaraha payun atanapi squall. Transverse ka angin nunjukkeun aliran jet jangkungna.

 

Urang bakal masihan sababaraha tips upami aya pamaca hoyong motret jinis awan ieu. Anjeun kedah terang yén aranjeunna nawiskeun cahaya anu pangsaéna dina sudut 90º kalayan panonpoé. Anggo tapis polarisasi kanggo nyorot bodas Cirrus sareng ngagelarkeun langit biru. Kaasup rujukan bumi. Nalika surup, sinar panonpoé handapeun cakrawala ngajantenkeun, ku réfraksi, Cirrus mimiti konéng, teras oranyeu, teras beureum, pink, tungtungna janten kulawu. Urutan ieu persis tibalik nalika matahari terbit.

 

Di Cirrus aranjeunna dibédakeun 4 spésiés (Fibratus, Uncinus, Spissatus sareng Floccus) sareng 4 ragam (Intortus, Radiatus, Vertebratus sareng Duplicatus).

 

sumber: AEMET


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   asdassda cenahna

    sareng upami diwangun ku struktur és ... naha henteu murag? és beuratna

  2.   RUBEN DARIO GALINDEZ PEDREROS cenahna

    di cali, tanggal 11 januari 2016, aya awan cirrus