The Cirrocumulus

 

Sirkuit

Nutupan bagéan awan anu luhur, babarengan sareng Cirrus sareng Cirroestratus, urang nuju waktos ieu sareng Cirrocumulus atanapi Cirrocumulus. Jenis awan ieu diwangun ku bank, lapisan ipis atanapi lambaran awan bodas, tanpa bayangan, diwangun ku unsur-unsur leutik pisan dina bentuk sisikian, keriting, gumpalan, kujang, dihijikeun atanapi dipisahkeun sareng disebarkeun kalayan langkung ageung atanapi kirang teratur. Kaseueuran unsur gaduh lébar jelas <1º.

 

Éta diwangun ku kristal és, éta ngagaduhan prosés formasi anu mirip sareng Cirrus sareng Cirrostratus. Beda sareng aranjeunna, Cirrocumulus ngahianat ka ayana teu stabilitas dina tingkat aranjeunna aya, sareng anu masihan awan ieu penampilan kumuliform. Awan Cirrocumulus mangrupikeun méga anu paling éndah tur spektakuler, sareng ogé anu paling sesah kanggo disaksian, kumargi frekuensi handapna di awang-awang. Éta dina jangkungna 7-12Km.

 

Kacuali upami aranjeunna nambihan lumayan waktos, aranjeunna henteu biasana nunjukkeun parobihan waktos. Lain
kadang nembongan pakait sareng aliran jet jangkungna luhur (Jet Stream). Entong lieur aranjeunna sareng Altocumulus, mirip penampilanna tapi handap, kulawu sareng unsur konstituénna langkung ageung.

 

putera masalah motrét, utamina upami anjeun hoyong kalebet unsur terestrial rujukan, ti saprak
sabab diwangun ku "séréal" leutik, anu henteu tiasa dibédakeun sacara visual, kecuali sacara vertikal
tina panitén, poto anjeun kedah dicandak dina posisi anu paling luhur. A filter Polarizing bakal ningkatkeun jauh
béda jeung langit.

 

4 spésiés tiasa dibédakeun (Stratiformis, Lenticulares, Castellanus and Floccus) sareng 2 ragam (Undulatus sareng Lacunosus).

 

sumber: AEMET

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.