Spring bakal langkung haneut tibatan normal

cinyusu 2017

Musim semi taun 2017 parantos dimimitian sareng aya ramalan ngeunaan suhu sareng cuaca anu bakal aya sareng naon anu ngantosan urang. Sanaos awalna rada tiis, Spring diperkirakeun langkung haneut tibatan normal.

Numutkeun data ti Badan Météorologi Nagara (Aemet), aya badai di samenanjung anu bakal nyababkeun suhu turun sareng munculna hujan sareng salju di seueur propinsi. Nanging, suhu sareng kasaimbangan cai parantos dianalisis perkiraan musim semi dibandingkeun sareng usum salju kamari sareng cinyusu anu rada haneut diperkirakeun.

Squall ngaliwatan samenanjung

squall ngaliwatan samenanjung

Numutkeun data Aemet, kalayan badai anu aya di semenanjung tingkat salju bakal 300/400 méter di belah kulon kalér. Kemis bakal janten dinten anu paling parah sabab payunna bakal langkung aktip. Hareup ieu nyababkeun turunna suhu maksimum sareng bakal sigana usum salju parantos balik.

Salaku tambahan, pikeun panurunan suhu ieu anu jelas urang kedah nambihan asupna angin komponén kulon anu bakal niup dina interval anu kuat sapanjang Pagunungan Cantabrian sareng garis pantai Galicia sareng Cantabrian.

Ti dinten Saptu, suhu lalaunan bakal pulih deui sanaos henteu rata di sakumna semenanjung.

Haneut tibatan usum salju normal

usum tiris sareng musim semi parantos sareng bakal langkung haneut tibatan normal

Urang nuju biasa ngadangukeun yén usum salju langkung haneut sareng haneut. Sareng ieu anu langkung disorot ku pangaruh parobihan iklim. Kami ngarujuk ka usum salju 2016-2017. Umumna parantos haneut kalayan suhu rata-rata 8,5 derajat. Rata-rata ieu 0,6 derajat saluhureun rata-rata normal pikeun usum ieu, sahingga usum salju katilu haneutna saprak 1965 sareng kaopat dugi ka abad ieu.

Désémber ngagaduhan karakter anu langkung haneut nempatkeun suhu na rata-rata 0,6 derajat saluhureun normal. Januari tétéla langkung tiis, ngahontal suhu rata-rata 0,5 derajat langkung handap tina normal. Tungtungna, Pébruari parantos janten salah sahiji anu paling haneut, ngahontal suhu rata-rata di luhur 1,6 derajat normal.

Diantara épisode usum salju anu paling luar biasa kami mendakan gangguan massa hawa anu tiis pisan asal buana tanggal 18 Januari, anu dugi ka 26 taun, mangaruhan semenanjung sareng Kapuloan Balearic.

Sedengkeun pikeun suhu panghandapna anu aya dina usum salju, urang mendakan ukuran stasiun anu aya hubunganana sareng Port of Navacerrada (Madrid), kalayan 13 derajat handapeun enol dina 18 Januari; ka Molina de Aragón, 13,4 derajat handapeun enol dinten anu sami; sareng Bandara Salamanca, 10,9 derajat sahandapeun enol dina 19 Januari.

Di sisi anu sanésna, nganalisis suhu pangluhurna anu aya dina usum salju, urang mendakan anu paling haneut di Kapulauan Canary, duanana dina awal Désémber sareng dina pertengahan Pébruari, nyorot derajat 28,6 anu diukur di Tenerife Kidul tanggal 17 Pébruari; Gelar 28,3 di Bandara Fuerteventura tanggal 2 Désémber; sareng 27,6 derajat di bandara Gran Canaria tanggal 3 Désémber.

Curah hujan dina usum salju

hujan usum salju

Kami sakali deui usum salju anu cukup garing dina hal hujan kusabab rata-rata 160 liter per méter pasagi, janten 20% handapeun nilai rata-rata. Salami sasih Désémber sareng Januari hujan kirang langkung tibatan bulan panungtungan Pébruari.

Sedengkeun Désémber aya curah hujan sakitar 42% sahandapeun normal sareng Januari kalayan 36% ogé handap, Pébruari rada lembab, ngahontal curah hujan kalayan 36% di luhur rata-rata.

Ngeunaan taun hidrologis, anu dimimitian dina 1 Oktober, diperhatoskeun yén, dugi ka 14 Maret, nilai akumulasi akumulasi 5% dihandap tina nilai normal. Parobihan iklim ngirangan hujan sareng ningkatna suhu di planét sareng Spanyol rentan pisan.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.