Cina sareng Éropa pikeun mingpin Pasatujuan Paris

Gelut ngalawan parobihan iklim sareng Pasatujuan Paris

Kusabab Donald Trump kapilih janten Présidén Amérika Serikat, gelut ngalawan perubahan iklim parantos réngsé pikeun nagara anjeun. Numutkeun ka Donald Trump, parobihan iklim mangrupikeun penemuan urang Tionghoa pikeun kéngingkeun daya saing sareng éta sababna jelas yén AS moal deui mingpin Pasatujuan Paris.

Trump parantos nutup sadaya perencanaan lingkungan anu Barack Obama sareng Pamaréntah Tiongkok damel sasarengan, mingpin negosiasi pikeun nutup Perjanjian Paris dina 2015. Nanging, sanaos Trump henteu ngabantosan dina merangan parobihan iklim, Cina sareng Éropa kersa maju pikeun mingpin perang.

Program lingkungan dibatalkeun ku Trump

Trump sareng Pasatujuan Paris

Program anu parantos aya sateuacan administrasi Trump ngabatalkeun aranjeunna ngupayakeun ngaktipkeun Amérika Serikat pikeun ngahontal tujuan anu ditetepkeun nalika Perjanjian Paris ditandatanganan. Diantara tujuan ieu nyaéta ngirangan émisi gas rumah kaca antara 26% sareng 28% ku 2025 dibandingkeun sareng 2005. Komisaris Éropa pikeun Aksi Iklim, Miguel Arias Cañete, parantos ngaku yén, ku paréntah éksékutip Trump, Amérika Serikat tetep henteu nganggo "alat utama" pikeun ngahontal tujuan éta.

Dina merangan parobihan iklim urang moal tiasa ngandelkeun deui dukungan ti Amérika Serikat, nanging, Cina sareng Éropa bakal tetep ngarep-ngarep. Boh Cina sareng Éropa moal ngarobah tekad, tujuan sareng kabijakan ngeunaan parobihan iklim, tapi bakal teras-terasan sareng usaha anu direncanakeun ningkatkeun kualitas iklim.

Usaha Cina sareng Éropa

Ti saprak 2013, Brussel sareng Beijing ngahalangan dialog ngeunaan énergi sareng perubahan iklim anu aranjeunna ayeuna parantos aktipkeun deui pikeun ngahontal tujuan Pasatujuan Paris. Dialog ieu dimaksudkeun pikeun ningkatkeun kerjasama dina jaringan transportasi énergi, ningkatkeun inovasi téknologi, énergi anu terbarukan sareng efisiensi énergi. Numutkeun ka Cañete,  parobihan iklim bakal ngagaduhan peran penting dina gempungan taunan antara UÉ sareng Cina anu bakal diayakeun dina Juni di Brussel.

Cina sareng Uni Éropa ogé netepkeun targét pikeun motong Perjanjian Paris, sapertos ampir 200 nagara anu asup. Réduksi émisi gas rumah kaca bakal diterapkeun ti taun 2020 sareng bakal sukarela. Nyaéta, masing-masing nagara netepkeun tujuanana masing-masing. Kontribusi Cina pikeun ngirangan émisi leutik pisan upami urang ngabandingkeunana sareng usaha anu dipilarian ku Uni Éropa. Argumen Beijing nyaéta yén aranjeunna sanés diantara golongan nagara-nagara Kulon anu micu masalah parobihan iklim saatos dekade ngusir CO2. Komitmen anu dipiboga ku urang Cina nyaéta tiasa ngahontal puncak maksimum émisi dina 2030 sareng ti ditu mula ngirangan aranjeunna.

Numutkeun ka para ahli, émisi puncak Tiongkok bakal sumping sateuacan taun 2030 sabab panggunaan batubara beuki ditingalkeun sareng énergi anu diperbarui diperbaiki.

Komitmen Uni Éropa

Uni Éropa sareng Cina bakal mingpin Pasatujuan Paris

Uni Éropa ngagaduhan tujuan iklim anu luhur pikeun sadaya usaha internasional ti saprak Amérika Serikat ninggalkeun Protokol Kyoto di 2001. Éropa boga tujuan pikeun ngirangan émisi gas rumah kaca ku 40% dina 2030 ti tingkat 1990. Sanaos dina Uni Éropa aya ketegangan ayeuna yén distribusi antara nagara-nagara tina usaha sareng instrumen pikeun ngahontal tujuan global nuju dirundingkeun. Swédia, Jérman sareng Perancis, numutkeun laporan Carbon Market Watch anyar-anyar ieu, ngadorong pangembangan ambisius tina kawijakan iklim. Sedengkeun blok anu sanésna, anu katingalina sirah na nyaéta Polandia, ngajajar dina arah anu sabalikna.

Cina, Amérika Serikat sareng Éropa nyumbang satengah tina émisi gas rumah kaca dunya. Éta sababna tanpa usaha sareng bantosan Amérika Serikat, sakitar 15% émisi global bakal terus dikaluarkeun Sareng ku ieu, bakal hésé pisan pikeun ngahontal tujuan Paris: pikeun ngirangan gas rumah kaca sahingga kanaékan suhu di akhir abad henteu ngaleuwihan 2 derajat dibandingkeun sareng tingkat pra-industri.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.