Juli 2017, catetan suhu rata-rata global anyar

planet panas torek

Kusabab aya rata-rata catetan suhu global, Juli kamari ieu parantos satengah dihijikeun sareng Juli sateuacanna 2016. Urang tiasa nyarios yén panasna sami, nanging, sareng nempel kana angka anu paling ketat, éta parantos ngaleuwihan 0,01ºC. Nanging, anu panasaran ngeunaan data ieu sanés nyalira naon anu diwakilanana, yén éta parantos janten bulan anu paling haneut dina Juli, tapi éta henteu diperkirakeun.

Ngan sababaraha bulan ka pengker, kami ngeposkeun ngeunaan naon éta saperti teu mirip, yén 2017 bakal robah jadi sataun catetan suhusanaos ogé bakal haneut. Catetan lokal parantos dirékam, sababaraha nasional, tapi Juli negeskeun yén upami suhu ieu surut, aranjeunna lakukeun laun. Catetan rata-rata global titimangsa ti 1880, kumargi sateuacan pangukuran anu aya henteu nutupan planét anu cekap. Kusabab kitu, bulan Juli ieu parantos paling haneut dina periode 1880-2017.

Suhu anu sami dina sadaya bulan

suhu rata-rata global

Suhu rata-rata global per bulan ti saprak 1880

Kacuali bulan Juli, sadaya sasih sateuacanna tina 2017 ieu sami sareng atanapi langkung ti hiji sadasa tiis ti bulan anu sami taun 2016. Dina grafik anu disayogikeun ku Goddard Institute for Space Studies (GISS), Departemen Analisis Suhu Permukaan (GISTEMP) parantos nyiapkeun grafik ieu dimana ampir dasi tiasa dititénan dina bulan Juli 2016 ngeunaan suhu luhur anu henteu biasa.

Laporan ngeunaan fenomena sapertos kitu tiasa dipendakan dina halaman wéb resmi jurusan NASA ieu dina halaman wéb anjeun. Analisis bulanan na saluyu sareng rékaman 6.300 stasiun météorologi anu aya di sakumna dunya. Sababaraha alat ukur anu dipendakan dina kapal pelampung, kapal, sareng bahkan stasiun panilitian Antartika.

Sanaos gambar di luhur jelas pisan, NASA ngadamel animasi ieu awal taun ieu. Suhu rata-rata global anu béda anu lumangsung saprak 1880 némbongan. Parobihan anu urang alami langkung jelas.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.