Rasi bintang Cassiopeia

Bentuk Cassiopeia W

Neruskeun dunya anu narik tina rasi-rasiDinten ayeuna urang bade nganalisis sajarah sareng ciri salah sahiji anu terkenal di beulahan bumi kalér. Nyaéta ngeunaan Cassiopeia. Éta mangrupikeun konstélasi anu diwangun ku 5 bentang anu langkung cerah tibatan sésana sareng anu gaduh ciri V ganda ganda (W). Éta ngagaduhan anu khusus upami urang ngabandingkeun éta sareng rasi bintang séjén di langit. Sareng éta bentukna bénten-bénten gumantung kana waktos taun sareng lintang anu urang perhatoskeun.

Dina tulisan ieu anjeun tiasa mendakan rahasia anu paling jero tina salah sahiji konstelasi anu paling terkenal di dunya. Naha anjeun hoyong terang asal usul sareng sajarah Cassiopeia? Baca deui pikeun milarian terang sadayana.

Ciri utama

Rasi Cassiopeia

Uni Astronomi Internasional parantos ngadegkeun sakitar 88 rasi modéren sareng 48 rasi lintang Ptolemaic anu sanés. Tina seueur rasi ieu, Cassiopeia mangrupikeun salah sahiji anu paling terkenal sareng paling penting boh pikeun pangakuanana di langit sareng asal usul sareng mitologi di tukangeunana.

Éta diwangun ku 5 béntang anu ngagenclang langkung ti sésana sareng caket caket kalér langit. Di seueurna seueur nagara anu aya di beulahan bumi kalér, urang tiasa ningali Cassiopeia sapanjang wengi. Hatur nuhun kana penampilanana, éta tiasa nunjukkeun cuaca sidereal di sababaraha daérah.

Hasta boga bentuk W anu ngarobih gumantung kana tempat ti mana urang niténanana sareng waktos taun dimana urang ayana. Nanging, sok hormat kana bentuk W.

Diantara béntang utami na urang mendakan:

  • α - Jadwal, 2.2, konéng. Ngaran béntang ieu hartosna bosom.
  • β - Caph, 2.3, bodas. Nami na asalna tina nami Arab sareng jarakna 46 taun entong.
  • γ - Cih, sakitar 2.5, biru-bodas. Béntang ieu mangrupikeun jalma anu ngahudangkeun rasa panasaran paling seueur diantara para penggemar rasi. Sareng éta anu namina leres-leres henteu dipikaterang sareng gaduh magnitude anu berkisar antara 3.0 sareng 1.6. Sababaraha élmuwan ngémutan yén kagancangan anu aya dina rotasi na ngajantenkeun rada teu stabil sareng éta alesan naha ilusi tina cincin gas tiasa dititénan.

Lokasi Cassiopeia di langit peuting

Cassiopeia urang W

Urang bakal terang kumaha urang tiasa mendakan rasi ieu di langit wengi. Mangrupikeun konstelasi sirkumpolar (ieu ngandung harti yén éta bakal tetep aya di cakrawala di beulahan bumi kalér), urang tiasa ningali bentuk W. Great Bear kalayan hormat ka kutub Star. Big Dipper langkung gampang pikeun diidentipikasi nyalira, naha sababna, nalika nénjoana, tah urang ngan ukur kedah ningali jalan anu sanés pikeun ningali W anu bakal nandaan urang dimana Cassiopeia aya.

Pusat konstelasi ieu ngagaduhan panyusutan sakitar 60 ° N sareng naék naék sajam. Nalika anjeun ningali Cassiopeia anjeun ogé tiasa milarian Pole Star, kumargi caket kana titik dimana bisistor duanana anu ngawangun intersect W. Cara ieu pikeun mendakan Cassiopeia sareng Star Pole penting pisan pikeun navigasi kumargi nunjukkeun Kalér anu leres kalayan cukup presisi. Salaku tambahan, jangkungna anu biasana aya di luhur cakrawala biasana saluyu sareng garis lintang anu aya paniténna.

Asal sareng Mitologi

Mitologi Cassiopeia

Asalna tina konstelasi ieu tiasa dilacak deui kana legenda Ratu Cassiopeia sareng kahirupan na anu hanjakal. Anjeunna mangrupikeun garwa Prabu Cepheus ti Joppa sareng kagungan putri anu namina Andromeda. Duanana awéwé geulis, sahingga Ratu Cassiopeia ngalakukeun dosa pastikeun yén anjeunna sareng putrina langkung éndah tibatan nymphs laut katelah Nereids. Nereids mangrupikeun anak awéwé ti hiji bijak anu cicing di laut anu disebat Nereus.

Nalika Nereids nguping ti Cassiopeia yén aranjeunna langkung geulis tibatan aranjeunna, aranjeunna tersinggung teras angkat ka Poseidon pikeun males dendam. Poseidon henteu saé saé sareng pernyataan sapertos kitu sareng ngagunakeun trisitasna pikeun ngabanjiri sadaya bumi di basisir Paléstina. Salaku tambahan, anjeunna nelepon monster Cetus pikeun nyerang ti jero.

Di hiji sisi, Cepheus konsultasi ka wali Amun pikeun milarian terang kumaha anjeunna tiasa nyalametkeun rakyatna. Hiji-hijina cara nyaéta ku ngorbankeun putrina Andromeda ka Cetus. Pikeun ieu, Andromeda diranté kana batu di pasisian Joppa. Nalika Cetus ningali anjeunna diranté sareng badé nyerang anjeunna, anjeunna nembongan Perseus tarung anjeunna di tukeran pikeun leungeun Andromeda.

Teras, nalika kawinan antara Perseus sareng Andromeda lumangsung, Phineus, pelamar kuno Cassiopeia anu rada timburu. Anjeunna maréntah pasukan 200 prajurit ngalawan Perseus sareng anu hiji ieu, ngaluarkeun sirah medusa anu dipegatkeun pikeun ngabasmi sadaya prajurit.

Akhirna, salaku hukuman pikeun sagala kajadian, Poseidon nempatkeun Cassiopeia dina sikep anu teu sopan sareng henteu pikaresepeun di surga.

Hantu Cassiopeia

Hantu Cassiopeia

Anu disebut hantu Cassiopeia nyaéta tapi a nebula que éta jarakna 550 taun cahaya. Éta ngagaduhan cahaya anu parah sareng aranjeunna nyampur sareng penampilan hantu paranormal anu khas di Bumi. Éta kabentuk ku énergi béntang anu ngagolak anu ngaleupaskeun gas-gas cairan ieu sareng debu anu ngawangun penampilan anu panasaran ieu.

Kacaangan sareng bentukna mirip sareng awan anu mirip sareng kasus paranormal. Nanging, komposisi awan gas sareng lebu ieu nyaéta hidrogén terus dibom ku radiasi ultraviolét anu dipancarkeun ku bintang buta biru caket anu disebut Gamma Cassiopeiae. Radiasi ieu nyababkeun béntang janten beureum beureum sareng bagian bulao kagambar cahaya tina lebu nebula.

Ieu katerangan jurig kasohor ti Cassiopeia. Nanging, pikeun ningali éta anjeun peryogi teleskop anu kuat anu henteu sadayana ngagaduhan aksés.

Mudah-mudahan ku inpormasi ieu anjeun parantos mendakan langkung seueur ngeunaan rasi Cassiopeia sareng sadaya riwayatna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.