Supervolcano bobo Campi Flegrei tiasa langkung bahaya tibatan anu diarepkeun

gunungapi supervolcano

Sababaraha bulan ka pengker kami nyebarkeun tulisan ngeunaan kumaha Campi Flegrei nuju hudang. Salami sababaraha taun, anu ahli vulkanologis ahli parantos ngawaskeunana, éta nampilkeun parobihan kagiatan. Emisi gas tangtu, suhu internal anu naék, sareng magnitude anu sanés anu nunjukkeun yén aya anu ngageter "di ditu." Campi Flegrei, jauh ti ngan saukur gunung seuneuan naon waé, mangrupikeun gunung super. Pangageungna di Éropa. Sakumaha gedena sareng kakuatan sapertos na gugah bakal ngakibatkeun akibat anu luar biasa, di luar daérah, kalayan hormat ka gunung seuneuan umum.

Kali ieu, para ahli pikeun éta, parantos sadar hal anu énggal. Éta ngeunaan tingkat kekerasan anu anjeun tiasa gaduh. Parantos mendakan handapeun kota Pozzuoli sumber poténsial magma anu ngadorong éta panungtungan waktu. Éta mangrupikeun daérah anu sami sareng kaldera anu nampilkeun kagiatan pangageungna di Campi Flegrei, dina taun 80-an anu pas sareng sababaraha lini di daérah éta. Ayeuna hal na, sanaos paripolahna parantos robih, éta tiasa ngabantosan kumaha sareng dimana letusanana tiasa kajantenan upami aranjeunna antukna muncul.

Tekanan dina boiler ningkat

gunung seuneuan campi flegrei

Waktos ayeuna, panaliti ngalungkeun kamungkinan tekanan aya dina jero ketel éta sorangan. Éta bakal ngajelaskeun kagiatan gempa anu handap di daérah éta. Sakaligus ieu nyababkeun bahaya ogé nambahan. Salah sahiji anu nanggungjawabkeun kana padamelan ieu, Luca de Siena, ti Universitas Aberdeen, ngayakinkeun hal-hal ieu.

«Salami 30 taun ka tukang perilaku gunungapi parantos robih. Sadayana parantos langkung panas kusabab cairan anu nyusupkeun sakumna ketel. Naon anu ngahasilkeun kagiatan dina kaayaan Pozzuoli dina taun 80-an parantos hijrah ka tempat sanés, Janten bahaya tiasa dipendakan caket Naples, anu langkung padet pendudukna. "

Kaayaan Campi Flegrei ayeuna, kalayan kecap-kecap anu dicandak ku ahlina, nyaéta kompor tekanan dina handapeun permukaan. Éta henteu tiasa ditangtoskeun skala naon ieu dina letusan kahareup. Tapi hal anu henteu diragukeun nyaéta éta éta beuki bahaya. Patarosan ageung dinten ayeuna nyaéta naha magma kajebak di jero kaldera, hijrah ka daérah anu padumukan, atanapi, mudah-mudahan, magma tiasa nuju ka laut.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.