NASA: California tilelep

Badai El Niño di California

Gambar - AP

California, salah sahiji tempat anu paling sering dilongok di Amérika Serikat, anjeun panginten sono ningali matahari terbit di cakrawala langkung gancang tibatan anu diarepkeun. Sakumaha NASA ngajelaskeun, ayeuna nuju beuleum pisan. Sababna? Halodo.

Urang California kéngingkeun kaseueuran cai tawarna ku cara ékstraksi bawah tanah, anu nyababkeun tingkat turunna di San Joaquin Valley, anu panggedéna di propinsi, matak pikahariwangeun, numutkeun laporan ti Laboratorium Propulsion pikeun Réaksi.

California

Diréktur Sumber Daya Cai California California William Croyle nyarios yén "turunna parantos lami nyerang sababaraha daérah California, tapi tingkat ayeuna ngabahayakeun infrastruktur anu ngalayanan jutaan jalma. Ékstraksi cai bawah tanah nempatkeun résiko pisan sistem anu nyayogikeun Lembah San Joaquin ku cai.

Lembah San Joaquín mangrupikeun salah sahiji anak sungai ti Lebak Tengah, sareng dugi ti délta San Joaquín sareng walungan Sacramento ka belah kalereun pegunungan Tehachapi di beulah kidul sareng ti sababaraha Sierras Pesisir nagara ka belah kalér. Lahan ieu dianggo ku patani, tapi ogé ku perusahaan cai nginum anu nyayogikeun cairan sakedik kanggo urang California.

Nanging, unggal sabab ngagaduhan pangaruh: Kusabab ékstraksi na, tingkat cai di lebak ieu turun turun 8,5 méter ti saprak 1920. Henteu ngan éta, tapi kabobolan parantos ngarusak rébuan sumur cai bawah tanah sareng ogé tiasa permanén ngirangan kapasitas panyimpenan akuifer di daérah éta. Janten kaayaan na parah pisan, sabab ka hareupna aranjeunna tiasa seueur masalah kéngingkeun cai.

Anjeun tiasa maca laporan di dieu (Éta dina basa Inggris).


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.