Naha Larsen C cair ngabalukarkeun henteu stabilitas?

blok és larsén C

Aya seueur studi anu nyobian mendakan épék sareng konsékuansi anu dilahirkeun ku caina dina iklim sareng stabilitas planét urang. Hatur nuhun kana satelit urang tiasa terang gerakan sareng bédana ukuranana glasier. Anyar-anyar ieu, gunung es anu panggedéna kantos ditingali dina sajarah parantos "lahir" saatos pisah tina rak Antartika.

Pecahan panghalang Larsen C di Antartika éta parantos ngamungkinkeun para ilmuwan kasempetan pikeun diajar langkung seueur ngeunaan stabilitas platform. Naha cair ngalantarankeun henteu stabilitas?

Ukuran gunung es anu dileupaskeun di Antartika dua kali ukuran Luksemburg. Saprak harita, gunung es tubular ageung ieu, dingaranan A68, éta parantos ngalih jauh ngeunaan 5 km ti halangan. Gambar anu disayogikeun ku satelit nunjukkeun formasi sakumpulan sakitar 11 gunung es leutik.

Ayeuna di Antartika usum tiris sareng boro-boro terang. Jam beurang kirang, janten pikeun diajar épol gunung és A68, satelit visi infra red kedah dianggo.

Upaya dilakukeun pikeun milarian terang upami detasemen Larsen C nyababkeun henteu stabil dina sesa rak Antartika. Ogé Penting pikeun ngartos stabilitas gunung es A68 sabab éta ngaleutikan sareng kumalayang.

"Upami és rak kaleungitan hubunganana sareng élévasi, boh tina terasna ngirangan atanapi ngalahirkeun, éta tiasa nyababkeun percepatan és anu gancang sareng kamungkinan destabilisasi salajengna. Sigana carita Larsen C panginten henteu acan réngsé ”, saur Dr. Hogg dina panilitian anu dimuat dina jurnal Parobihan Iklim Alam.

Leburna és rak boro-boro bakal nimbulkeun naékna permukaan laut kusabab volume anu dijajah gunung es bakal diganti ku cai.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.