Lebur permafrost di Arktik ngaleupaskeun metana!

Sababaraha dinten ka pengker laporan ilmiah anu diterbitkeun dina «Laporan Ilmiah» 7 (jumlah tulisanana 5828 taun 2017), nimbulkeun kacindekan anu langkung matak pikahariwangeun. Métanét kajebak dina és Arktik tina permafrost henteu teras-terasan dileupaskeun. Pikeun ngartos pentingna parahna kajadian ieu, urang kedah émut heula yén éta kantong gas metana kajebak dina és anu, upami kantos defrosted, defrosts permanén. Pelepasan gas metana ngagaduhan pangaruh rumah kaca anu kuat pisan. Éta 20/30 kali langkung kuat sareng négatip kalayan karbon dioksida.

Numutkeun kana statistik panilitian, gas metana mangrupikeun panyabab ka 3 naékna suhu di planet ieu. Masalahna di dieu aya dina liberalisasi metana anu kajebak sareng akumulasi handapeun és, anu ayeuna dileupaskeun. Permafrost henteu teras-terasan, anu dingaranan béda na tina lapisan anu langkung énggal sareng beku, kabentuk dina Pleistosen. Dampak anu ieu dimungkinkeun bakal tinggi kusabab pangaruh eupan balik na. Gas metana anu dileupaskeun ningkatkeun pemanasan, anu ningkatkeun pencairan, anu ningkatkeun pelepasan gas metana ti daérah anu moal beku deui ... jsb.

Kumaha carana panilitian diwujudkeun?

lebur és kutub

Panilitian, anu dilakukeun dina délta Mackenzine 13.000km2. Éta délta arktik kadua. Daérah anu diulik nyaéta 320km ti kulon ka wétan sareng 240km ti kalér ka kidul. Ukuran éta dicandak dina pesawat ruang angkasa Polar 5 ti Alfred Wegener Helmholtz Institute, Pusat Élmu Polar sareng Maribas. Sanaos panilitian nembé diterbitkeun, periode anu dilakukeun dina pesawat éta antara 2012 sareng 2013. Kalebet total 5 dinten hiber sareng 44 rute hiber pikeun taun kahiji, sareng 7 dinten hiber ditambah 40 rute taun kadua.

Ukuran pesawat ruang angkasa didamel nganggo header irung 3 méter, kalebet usik 5-liang pikeun ngukur vektor angin 3D anu dipasang di payun pesawat. Sampel hawa ditarik tina inlet di luhur kabin, sareng konséntrasi gas metana dianalisis dina RMT-200 di 2012 hungkul. Dina 2013 éta dianalisis dina penganalisis Gas Tangkuban Gancang FGG24EP, duanana pikeun gas metana, karbon dioksida sareng uap cai.

Kacindekan naon anu dicandak tina pangajaran?

Panilitian dilakukeun dina permafrost anu teu henti ti Mackenzie Delta, Kanada. Emisi gas metana anu kuat anu dialaman diukur dina 10.000km2. Permafrost ditingalikeun bertindak salaku lambaran és ageung anu nyimpen sumber mineral sareng fosil.

Permafrost ipis

Mimiti, ipis permafrost dina iklim anu langkung haneut henteu ngan ukur ngahasilkeun émisi gas métan biogenik anu ningkat. Tapi ogé pikeun nambahan émisi gas metana géologis, anu ayeuna kajebak dina permafrost anu teras sareng kandel. Salaku jalur émisi anyar dibuka kusabab ngalembereh anu dialami ku permafrost.

permafrost alaska cair

Permafrost anu dielehkeun di Alaska. Poto anu disayogikeun ku NASA

Aya langkung seueur daérah salain ti anu ditaliti kalayan kaayaan anu sami

Kadua, daérah Arktik sanés anu ngagaduhan cadangan gas bumi sareng minyak bumi, anu ayeuna dikempelkeun ku permafrost anu lumangsung, tiasa dilebetkeun nalika ngatasi émisi gas metana kahareup, upami pencairan permafrost permanén teras-terasan.

Pangaruh eupan balik

Katilu, hasil anu diala ku para élmuwan nunjukkeun yén émisi géologis gas metana tiasa nyumbang pisan kana pangaruh eupan balik. Permafrost-Carbon-Climate (langkung téhnisna). Utamana di daérah permafrost rentan ka cair sahingga kedah langkung diperhatoskeun.

Bencana anu disababkeun ku pemanasan global beuki jelas di sadaya nagara. Patarosanna naha éta bakal cekap pikeun ngirangan émisi CO2, atanapi langkung seueur anu kedah dilakukeun ngeunaan éta. Bunderan jahat anu dilebetkeun, sigana moal eureun sapertos kitu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.