Peleburan Arktik mangaruhan kana pola dahar biruang kutub

Biruang Kutub

Biruang kutub, prédator pangbadagna di Kutub Kalér, parantos janten simbol parobihan iklim. Di bagéan dunya ieu, suhu tetep sababaraha derajat handapeun nol, khususna, ti -43 dugi ka -26 derajat Celsius sakitar. Janten, sato anu megah ieu parantos tiasa moro segel, anu mangrupikeun kadaharan utami, tanpa teuing kasulitan, tapi kalayan pemanasan global kaayaan anjeun parantos robih pisan.

Numutkeun kana panilitian anu diterbitkeun dina »Journal of Animal Ecology», aranjeunna kapaksa tuang endog bebek, angsa sareng manuk camar salamet.

Charmain Hamilton, saurang élmuwan di Institut Polar Norwegia, ngajelaskeun yén sateuacan pemanasan global mimiti nunjukkeun dirina di Kutub Kalér, és darat tetep di daérah basisir sapanjang payuneun glasier dugi ka usum panas. Maka, anjing laut tiasa istirahat caket réspiratorna sareng biruang tiasa moro aranjeunna.

Nanging, di Svalbard, kapuloan Norwegia aya di Samudra Arktik, suhu naék tilu kali langkung gancang dibandingkeun di daérah planét Bumi anu sanés, janten és janten langkung rapuh sareng bahaya, khususna pikeun biruang kutub.

Biruang kutub sawawa

»Nalika mundur és laut parantos nyusahkeun aranjeunna pikeun moro segel disada, biruang kutub ayeuna nyéépkeun waktos kirang di caket gunung és pasang surut, ngumbara jarak anu langkung ageung per dinten sareng nyéépkeun waktos langkung seueur ngeunaan sumber-sumber katuangan alternatip, sapertos jalangan bebek sareng angsaCeuk Hamilton.

90% diet mamalia ieu gumantung kana sato anu sanés. Kusabab cair, aranjeunna beuki seueur kasusah pikeun kéngingkeun tuangeun utami. Upami ieu teras-terasan, ranté tuangeun tiasa robih pisan dugi ka tiasa dipareuman, kumargi jumlah manukna sakedik pisan dibandingkeun sareng populasi biruang kutub.

Anjeun tiasa maca pangajian di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.