Peleburan Antartika ngahasilkeun bahaya pikeun umat manusa

Gunung es di Antartika

Antartika mangrupikeun buana anu tiis dugi ka sakedik jalma anu parantos nganjang ka dinya, sareng sakedik deui anu parantos ngincer salah sahiji glasier na: Thwaites. anu perenahna di beulah kulon buana. Salah sahiji ti saeutik anu untung nyaéta Knut Christianson, ahli glaciologi di Universitas Washington (Amérika Serikat), anu didédikasikeun pikeun diajar éta pikeun ngaduga akibat tina cair global na.

Naon anu anjeunna mendakan dugi ka ayeuna sigana langkung sapertos carita apokaliptik tibatan carita anu nyata, tapi anu leresna éta seueur masihan pamikiran. Sareng éta, »upami bakal aya musibah iklim, éta sigana bakal dimimitian di Thwaites"Sakumaha diprediksi ku Ian Howat, ahli glasiologi di Ohio. Tapi naha?

És Antartika lebur langkung siga imah kartu, nyaéta, éta Tetep ajeg dugi ka kadorong. Sanaos mangrupikeun prosés anu moal kajantenan sapeupeuting, dina sababaraha dasawarsa kaleungitan glacier Thwaites bakal ngaganggu sésa és di beulah kulon buana. Sakali abdi ngalakukeun, bakal ngabahayakeun sadayana anu cicing dina 80 mil ti basisir, nyaéta, satengah tina populasi sadunya.

Tingkat laut tiasa naék kira-kira tilu bagéan di réa penjuru dunya, sareng dugi ka opat di tempat sanés sapertos New York atanapi Boston.

Icebergs di Antartika

Sabaraha lami dugi ieu kajantenan? Nya, buana baheula saré, tapi "ayeuna nuju gerak," saur Mark Serreze, diréktur Pusat Data Salju sareng És Nasional AS. Di 2002 rak és Larsen B lebur. Sirna na parantos ngabantosan glasier di tukangeun éta ngalir ka laut dugi ka dalapan kali langkung gancang tibatan sateuacanna. Tiasa waé éta Platform Larsen C sangsara nasib anu sami, sabab nampilkeun retakan 160 kilométer.

Numutkeun ka simulasi ku Eric Rignot ti NASA sareng Ian Joughin ti Universitas Washington, prosés destabilisasi anu sami ieu parantos dilaksanakeun di gletser Thwaites.

Kanggo terang langkung seueur, anjeun tiasa pencét di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.