Bumi tiasa langkung ti 1,5 derajat suhu dina 2026

panas-stroke-suhu luhur-1060x795

Suhu rata-rata planét Bumi tiasa langkung ti 1,5 derajat Celsius langkung tiheula ti anu diarepkeun: ku taun 2026, sakumaha diungkabkeun dina panilitian anu dilakukeun ku élmuwan ti Pusat Kaunggulan ARC pikeun Élmu Sistem Iklim Universitas ti Melbourne (Australia), sareng dimuat dina jurnal »Geofisika Surat Panilitian».

Upami éta kajantenan, éta bakal kusabab Pasifik Decadal Osilasi (IPO), anu mangrupikeun pengendali alam iklim, lebet kana fase anu positip atanapi haneut, ngagancangkeun pemanasan global.

Naon IPO?

Osilasi Pasifik

Nilai bulanan tina indéks IPO ti taun 1900 dugi ka Méi 2006.
Gambar - Grup Pangaruh Iklim

Ieu mangrupakeun fenomena iklim interaksi antara atmosfir sareng sagara anu lumangsung antara paralel 50º Kalér sareng 50º Kidul Pasipik. Éta ngagaduhan dua fase: positip anu suhu luhur didaptarkeun, sareng négatip. Anu mimitina biasana lumangsung antara 1 sareng 5 taun, sedengkeun anu kadua tiasa dugi ka 40 taun atanapi langkung.

Naha aya hubunganana sareng pemanasan global?

Samudra Pasifik

Dina taun-taun ayeuna, ti 2014 dugi ka 2016, aya catetan suhu anu nunjukkeun yén fase haneut anu anjeun ayeuna tiasa dikaitkeun sareng rékaman ieu anu nuju dirékam. Masih, Ben Henley, salah sahiji panulis ulikan, nyarios yén Sanaos aya dina fase négatip, panilitianna nunjukkeun yén halangan 1,5 likelyC sigana bakal rusak di 2026.

Pikeun nyingkahanana, »pamaréntah kedah nerapkeun kabijakan anu henteu ngan ukur ngirangan émisi, tapi ogé ngaluarkeun karbon tina atmosfirHenley nunjuk.

Upami ieu henteu kahontal, lebur tina kutub bakal nyababkeun tingkat naék, padang pasir bakal langkung garing, sareng usum garing anu parah tiasa dialaman di kidul-kulon Amérika Serikat sareng Mexico.

Anjeun tiasa maca pangajian di dieu (dina Basa Inggris).


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.