Bumi beureum panas

Suhu anomali

Gambar - Lingkungan PBB

Dina taun-taun ayeuna kecap-kecap parobihan iklim sareng pemanasan global mangrupikeun protagonis utama berita. Sanaos aranjeunna mangrupikeun fénoména anu parantos kajantenan sareng bakal kajadian deui di pikahareupeun, anu kajantenan ayeuna beuki parah kusabab pangaruh anu dilakukeun ku manusa ka lingkungan.

Kaayaan parah pisan. Ti taun 1880 dugi ka 2012, suhu rata-rata global ningkat ku 0,85ºC, anu nyababkeun pangirangan permukaan és ti Polandia sareng naékna permukaan laut.

Ieu sering dianggap ngan ukur kecap, atanapi kalakuan anu jauh pisan. Tapi kanyataanna éta kajadian. Emisi gas konting anu teras-terasan nempatkeun urang sadayana dina bahaya. Sareng upami urang peryogi langkung buktos yén ieu mangrupikeun fenomena anu nyata, Antti Lipponen, ahli fisika di Finlandia Meteorological Institute, didamel a grafik animasi anu tiasa urang tingali kumaha suhu global parantos robih di panjuru dunya.

Mimitina, anjeun tiasa ningali batang biru sareng héjo, tapi mangtaun-taun suhu unggal nagara ningkat sareng aranjeunna mimiti noda beureum, dugi ka tungtungna di 2016 sadaya batang bar beureum sareng konéng-beureum.

Térmométer

»Teu aya nagara anu jelas jelas tina grafik. Warming saleresna global, sanés lokal'Liponnen ngawartoskeun Iklim Tengah. Sareng sanaos di 2010 pamaréntah sapuk yén perlu ngirangan émisi pikeun nyingkahan suhu rata-rata henteu naék langkung ti 2ºC, hanjakalna sigana Perjanjian Paris moal cekap pikeun nyingkahan balukarna.

Saeutik saeutik, lalaunan tapi pastina, planét Bumi parantos haneut. Dina taun-taun ka pengker éta sigana kamungkinan yén rékor bakal teras-terasan rusak, kecuali upami kaayaan robih sacara drastis.

Anjeun tiasa ningali grafik na di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.