'Jebakan ékologis' tiasa maéhan pingguin Afrika

Pingguin Afrika

Pingguin Afrika kajiret dina 'bubu ékologis' anu tiasa nempatkeun éta dina bahaya. Pikeun tuang sareng salamet, éta angkat ka ékosistem laut Benguela, anu dimana dugi ka ayeuna aya konsentrasi ageung tuangeun; Nanging, overfishing anu parantos dilaksanakeun mangtaun-taun ogé perubahan iklim parantos ngirangan jumlah lauk.

Numutkeun studi diterbitkeun dina jurnal Biologi ayeuna, manuk ieu mimiti gaduh seueur masalah dina mayunan.

Tim peneliti ti Universitas Exter (Inggris) sareng Cape Town (Afrika Kidul), damel kolaborasi sareng wawakil ilmiah ti Pamaréntah Namibia sareng Afrika Kidul, nuturkeun 54 pinguin Afrika ngora anu asalna ti dalapan koloni anu sumebar dina strip anu angkat ti Luanda (Angola) ka wétaneun Cape of Good Hope (Afrika Kidul).

Parobihan iklim sareng pangaruh manusa kana ékosistem laut ngahalangan seueur manuk ngora ieu tina ngahontal déwasa: nalika overfishing parantos ngirangan penduduk sardin, kaasinan cai parantos ngarobih rute sardin sareng teri, janten sapertos anu diusulkeun ku modél panaliti, tingkat réproduksi 50% langkung handap tibatan éta upami aranjeunna tiasa tuang nyalira sapertos generasi anu parantos dilakukeun.

Panaliti ngukur pingguin ngora

Panaliti Richard Sherley ngukur pingguin ngora di Afrika.
Gambar - Timothee Cook

Pingguin Afrika mangrupikeun sato anu bahaya pikeun punah. Pikeun nangtayunganana, panaliti ngajukeun nyiptakeun daérah anu teu tiasa kajebak, ngawangun daérah dipager ku perikanan sahingga pinguin tiasa tuang, atanapi nambihan jumlah sardin.

Pikeun bagian na, pamaréntah Afrika Kidul ngarencanakeun nerapkeun wates perikanan, anu sigana bakal nguntungkeun manuk ieu.

Anjeun tiasa maca pangajaran anu lengkep di dieu (dina Basa Inggris).


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.