Brontophobia

Saha anu henteu kantos kasieunan ku badai, petir atanapi sora guludug.  Paling umum katabrak nalika petir nyerang rada caket atanapi nalika guludug gumuruh nyaring sapanjang imah.  Nanging, aya rasa sieun anu umum di budak leutik ngeunaan kilat sareng guludug anu katelah brontophobia.  Henteu aya deui ngan ukur kasieunan kilat sareng guludug anu ngagaduhan ti saprak budak sareng yén, upami dirawat dina waktosna, panginten henteu tiasa janten akar déwasa.  Dina tulisan ieu, urang badé ngawartosan anjeun sacara rinci naon ari brontophobia, naon gejala anu aya sareng naon anu tiasa dilakukeun pikeun ngubaranana kalayan leres.  Naon ari Brontophobia? Karusuhan ieu mangrupikeun kahariwang sareng aya hubunganana sareng sieun phobic badai.  Kilat sareng guludug ogé nawiskeun kasieun ka jalma éta.  Salaku conto, ku sora guludug anu saderhana, jalma anu ngagaduhan brontophobia tiasa mimiti geter ku kasieun, ngaraos parah, kabebeng sareng, sacara umum, ngarasa goréng.  Mangrupikeun rasa sieun anu rada kaleuleuwihi, teu rasional sareng teu terkendali anu janten réspon kahariwang unggal-unggal jalma kakeunaan ajen alam ieu.  Salaku konsékuansi tina réspon kahariwang, répertoir ngalaksanakeun, polah sareng tingkah paripolah anu béda condong asalna anu dilaksanakeun kalayan tujuan nyingkahan kaayaan ieu anu ngahasilkeun rasa sieun ka jalma éta.  Jalma ieu hoyong kabur tina kaayaan anu ngaganggu anjeunna gancang-gancang.  Normalna, brontophobia biasana mimiti muncul dina umur anu langkung alit.  Pikeun murangkalih sieun badai lengkep alami.  Nanging, upami sieun ieu beuki kuat sareng tumuh langkung ageung tina waktos, éta tiasa robih kana phobia sajati.  Upami badai umum di daérah dimana jalma anu cicing di brontophobia, phobia ieu tiasa sacara signifikan ngaganggu kamekaran kahirupan jalma éta.  Bayangkeun yén jalma anu sieun ku badai aya di daérah anu aya 1 atanapi 2 badai per bulan.  Anjeunna bakal teras-terasan kakeunaan takwa anu teu perlu pikeun kanyataan saderhana henteu ngubaran anjeunna kalayan saé ti alit.  Aya pangobatan psikologis anu épéktip pikeun jalma anu ngagaduhan phobia ieu.  Gangguan cemas Pikeun terang yén anjeun ngagaduhan brontophobia, gangguan kahariwang mangrupikeun gejala anu saé pikeun diperhatoskeun.  Gejala atanapi akibat anu paling langsung tina brontophobia nyaéta ningali yén jalma anu sangsara sok nyobian nyingkahan atanapi kabur tina kaayaan anu tetep dimana aranjeunna sieun.  Salaku conto, cukup ku ningali sababaraha awan poék, cobi ngalih ka sisi sanés anu teu aya.  Ngan ukur mikir bakal aya badai ngajantenkeun anjeunna gugup pisan, ambek, sareng sieun.  Ieu ciri utama jalma anu ngagaduhan brontophobia: • Jalma ieu bakal ngagaduhan rasa sieun kaleuleuwihi sareng teu proporsional kana kaayaan dimana aranjeunna aya.  • Sieun anjeun biasana henteu ngagaduhan logika.  Éta henteu rasional atanapi dumasar kana ideu anu salah pisan.  Gagasan sapertos kilat tiasa nyerang di jero bumi, yén sora guludug tiasa ngabobol windows, jst.  • Jalma anu sangsara ku kasieun ieu moal tiasa ngendalikeun éta, sanaos aranjeunna gaduh batur di sisi aranjeunna pikeun ngadukung aranjeunna sareng ngawartosan yén henteu aya anu goréng anu bakal kajadian ka aranjeunna.  • Biasana, jalma anu gaduh brontophobia nyobian pisan kabur tina kaayaan dimana anjeunna bakal nyarios sieun teu rasional.  • Upami jalma ieu henteu ngalaman perlakuan sieun, éta tiasa permanén sareng ngakibatkeun akibat anu langkung parah.  Gejala Brontophobia Anu mimiti sareng paling umum nyaéta gangguan kahariwang anu didadarkeun di luhur.  Ieu henteu hartosna yén sadaya jalma bakal nunjukkeun phobia dina cara anu sami.  Tiap jalma gaduh cara nyalira pikeun nganyatakeun diri sareng urang tiasa ningali, ku cara umum, naon waé gejala anu utami: Gejala fisik Sieunan sareng kahariwang anu dialami biasana masihan sababaraha parobihan sareng robahan dina awak.  Kami mendakan: • Ngaronjat laju jantung.  • Nyeri sirah.  • Réspirasi anu langkung ageung per unit waktos.  • Jalma éta karasa napas.  • Tegangan dina otot.  • Ngaronjat kesang.  • seueul atanapi utah.  • Leungitna eling dina kasus anu parah.  Gejala kognitif Brontophobia henteu ngan ukur ngagaduhan gejala fisik ieu dimana urang tiasa ngaapresiasi ti luar kasangsaraan jalma nalika urang ningali aya atanapi badai badai.  Aya ogé gejala kognitif.  Salaku conto, jalma anu kaserang mungkin ngagaduhan ideu anu teu kaendahan sareng teu aya artos perkawis bahaya leres anu ditimbulkeun ku ribut.  Konsékuansi tina hiji fenomena meteorologi dibayangkeun ku cara musibah.  Percanten atanapi henteu, anjeunna ogé sieun kaleungitan pipikiran nyalira sareng henteu terang kumaha polah rasional.  Kusabab kitu, anjeun salawasna hoyong nyingkahan kaayaan dimana anjeun kakeunaan badai.  Gejala paripolah Ieu dua gejala sateuacanna nyababkeun paripolah jelas beda sareng jalma sanés.  Anu paling nunjukkeun nyaéta kabur tina kaayaan anu dipikahoyong atanapi kabur nalika stimulan parantos muncul.  Di sisi anu sanésna, upami jalma éta henteu tiasa kabur tina badai, aranjeunna bakal nyobian ngalakukeun sagala rupa hal supados henteu mikirkeun ngeunaan éta atanapi nyobian mopohokeun yén aranjeunna aya dina badai. Kumaha ngubaranana Brontophobia tiasa mangrupikeun panyakit anu ngabuang, utamina upami jalma anu sangsara éta terus-terusan kakeunaan badai ieu ku iklim anu langkung dipikaresep.  Terapi kognitif sareng perilaku ngahontal hasil anu saé dina ngarawat phobia ieu.  Nalika anjeun ngamimitian pangobatan, anjeun nyobian ngalaksanakeun sababaraha téknik kalayan tujuan ngaleungitkeun 3 gejala anu parantos urang tingali sateuacanna.  Ngaliwatan rétrukturna kognitif, kapercayaan anu teu rasional ngeunaan badai tiasa dirobih supados jalma éta tiasa ngirangan sésa-sésa gejalana.  Upami hiji jalma terang yén badai henteu bahaya dina waktos sapertos kitu, anjeunna tiasa langkung tenang.  Élmu seueur ngabantosan hal ieu.  Di sisi anu sanésna, warta négatip ngeunaan kilat nyerang jalma nyababkeun langkung sieun ku jalma.  Salami pangobatan, anjeun kedah terang kumaha ngajelaskeunana tapi henteu ngaleungitkeunana atanapi ngabohong ngeunaan éta.

Saha anu henteu kantos kasieunan ku badai, petir atanapi sora guludug. Paling umum katabrak nalika petir nyerang rada caket atanapi nalika guludug gumuruh nyaring sapanjang imah. Nanging, aya rasa sieun anu umum di budak leutik ngeunaan kilat sareng guludug Éta katelah brontophobia. Henteu aya deui ngan ukur kasieunan kilat sareng guludug anu ngagaduhan ti saprak budak sareng yén, upami dirawat dina waktosna, panginten henteu tiasa janten akar déwasa.

Dina tulisan ieu, urang badé ngawartosan anjeun sacara rinci naon ari brontophobia, naon gejala anu aya sareng naon anu tiasa dilakukeun pikeun ngubaranana kalayan leres.

Naon ari brontophobia

Karusuhan ieu kahariwang sareng aya hubunganana sareng sieun phobic ribut. Kilat sareng guludug ogé nawiskeun kasieun ka jalma éta. Salaku conto, ku sora guludug anu saderhana, jalma anu gaduh brontophobia panginten tiasa ngaregepkeun kasieunan, asa goréng, kabebeng sareng, sacara umum, ngarasa goréng. Éta perkawis a rada kaleuleuwihi, sieun teu rasional sareng teu kaendahan anu berkembang janten réspon kahariwang unggal-unggal jalma kakeunaan ajen alam ieu.

Salaku konsékuansi tina réspon kahariwang, répertoir ngalaksanakeun, polah sareng tingkah paripolah anu béda condong asalna anu dilaksanakeun kalayan tujuan nyingkahan kaayaan ieu anu ngahasilkeun rasa sieun ka jalma éta. Jalma ieu hoyong kabur tina kaayaan anu ngaganggu anjeunna gancang-gancang.

Biasana Brontophobia biasana mimiti némbongan dina umur anu leuwih tiheula. Pikeun barudak sieun badai lengkep alami. Nanging, upami sieun ieu beuki kuat sareng tumuh langkung ageung tina waktos, éta tiasa robih kana phobia sajati. Upami badai umum di daérah dimana jalma anu hirup di brontophobia, phobia ieu tiasa sacara signifikan ngaganggu perkembangan kahirupan jalma éta. Bayangkeun yén jalma anu sieun ku badai aya di daérah anu aya 1 atanapi 2 badai per bulan. Anjeunna bakal teras-terasan kakeunaan takwa anu teu perlu pikeun kanyataan saderhana henteu ngubaran anjeunna kalayan saé ti alit.

Aya pangobatan psikologis anu épéktip pikeun jalma anu ngagaduhan phobia ieu.

Gangguan hariwang

Gejala brontophobia

Pikeun terang yén anjeun ngagaduhan brontophobia, gangguan karesahan mangrupakeun gejala anu saé diperhatoskeun. Gejala atanapi akibat anu paling langsung tina brontophobia nyaéta ningali yén jalma anu kaserang éta sok nyobian nyingkahan atanapi kabur tina kaayaan anu tetep dimana anjeunna sieun. Salaku conto, cukup ku ningali sababaraha awan poék, cobi ngalih ka sisi sanés anu teu aya. Ngan ukur mikir yén bakal aya badai ngajantenkeun anjeunna gugup pisan, jengkel sareng sieun.

Ieu ciri utama jalma anu ngagaduhan brontophobia:

  • Jalma ieu bakal gaduh sieun kaleuleuwihi sareng teu proporsional tina kaayaan dimana éta.
  • Sieun anjeun biasana henteu ngagaduhan seueur logika. Éta henteu rasional atanapi dumasar kana ideu anu salah pisan. Gagasan sapertos kilat tiasa nyerang di jero bumi, yén sora guludug tiasa ngabobol windows, jst.
  • Saha anu sangsara ku kasieun ieu moal tiasa ngendalikeunana, bahkan upami anjeun gaduh batur di sisi anjeun pikeun ngadukung anjeun sareng ngawartosan yén moal aya anu goréng anu kajantenan.
  • Ilaharna, jalma anu gaduh brontophobia desperately nyoba kabur tina kaayaan dimana anjeunna bakal ngagaduhan takwa irasional sapertos kitu.
  • Upami jalma ieu henteu ngalaman perlakuan sieun, éta tiasa permanén sareng nyandak akibat anu langkung parah.

Gejala brontophobia

Perawatan Brontophobia

Anu mimiti sareng paling umum nyaéta gangguan kahariwang anu didadarkeun di luhur. Ieu henteu hartosna yén sadaya jalma bakal nunjukkeun phobia dina cara anu sami. Unggal jalma ngagaduhan cara pikeun nganyatakeun diri sareng urang tiasa ningali, ku cara umum, naon waé gejala anu utami:

Gejala fisik

Sieun sareng kahariwang anu dialaman biasana masihan sababaraha parobihan sareng robahan dina organisme. Kami pendak sareng:

  • Incrise tina frékuénsi jantung.
  • Réspirasi langkung ageung per unit waktos.
  • Jalma éta karasa napas.
  • Tegangan dina otot.
  • Ngaronjat kesang
  • Seueul atanapi utah
  • Kaleungitan eling dina kasus anu pang parah.

Gejala kognitif

Brontophobia henteu ngan ukur gejala fisik ieu dimana urang tiasa ngahargaan luar tina kasangsaraan jalma nalika urang ningali aya atanapi badai badai. Aya ogé gejala kognitif. Salaku conto, Jalma anu kapangaruhan panginten ngagaduhan ideu anu teu terkendali sareng kirang raos ngeunaan bahaya leres anu ditimbulkeun ku ribut. Konsékuansi tina hiji fenomena meteorologi dibayangkeun ku cara musibah. Percanten atanapi henteu, anjeunna ogé sieun kaleungitan pipikiran nyalira sareng henteu terang kumaha polah rasional. Kusabab kitu, anjeun salawasna hoyong nyingkahan kaayaan dimana anjeun kakeunaan badai.

Gejala tingkah laku

Dua gejala ieu sateuacanna ngakibatkeun tingkah laku anu jelas bénten sareng jalma sanés. Anu paling nunjukkeun nyaéta kabur tina kaayaan anu dipikahoyong atanapi kabur nalika stimulan parantos muncul. Di sisi anu sanésna, upami jalma éta henteu tiasa kabur tina badai, aranjeunna bakal nyobian ngalakukeun sagala rupa hal supados henteu mikir ngeunaan éta atanapi nyobian poho yén aranjeunna aya dina badai

Kumaha carana ngubaran brontophobia

Brontophobia

Brontophobia tiasa mangrupikeun panyakit pembuangan, utamina upami jalma anu kaserang teras-terasan kakeunaan badai ieu kusabab iklim anu langkung dipikaresep. Terapi kognitif sareng perilaku ngahontal hasil anu saé dina ngarawat phobia ieu.

Nalika anjeun ngamimitian pangobatan, anjeun nyobian ngalaksanakeun sababaraha téknik kalayan tujuan ngaleungitkeun 3 gejala anu parantos urang tingali sateuacanna. Ngaliwatan rétrukturna kognitif, kapercayaan anu teu rasional ngeunaan badai tiasa dirobih supados jalma éta tiasa ngirangan sésa-sésa gejalana. Upami hiji jalma terang yén badai henteu bahaya dina waktos sapertos kitu, anjeunna tiasa langkung tenang. Élmu seueur ngabantosan hal ieu.

Di sisi anu sanésna, warta négatip ngeunaan kilat nyerang jalma nyababkeun langkung sieun ku jalma. Salami pangobatan, anjeun kedah terang kumaha ngajelaskeunana tapi henteu ngaleungitkeunana atanapi ngabohong ngeunaan éta.

Kuring miharep éta kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan brontophobia.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.