KTT Iklim Bonn (COP23) dibuka

COP23

Dinten pelantikan ieu KTT Iklim Bonn (COP23) sareng parantos dijalankeun ku Fiji. COP23 ieu nyobian teraskeun sareng pamekaran Pasatujuan Paris pikeun ngeureunkeun pemanasan global kalayan usaha internasional.

Dina peresmian KTT Iklim ieu, aya rasa penting pisan sareng perluna nyandak tindakan langsung pikeun ngeureunkeun kamajuan parobihan iklim. Naha anjeun hoyong terang langkung seueur detil ngeunaan rapat munggaran COP23 ieu?

Bubuka KTT Iklim Bonn

UNFCCC

COP23 bakal diperpanjang dugi ka 17 Nopémber pikeun netepkeun aspék langkung lengkep ngeunaan Pasatujuan Paris sareng ngawitan ngabahas rencana aksi ngalawan parobihan iklim. Khususna, éta nyobian nungkulan sagala rupa anu aya hubunganana sareng kontribusi ékonomi sareng minuhan tujuan, ogé pikeun merjuangkeun kalangkang Amérika Serikat ninggali pakta, anu nyéépkeun vakum politik sareng liang kauangan.

Parobihan iklim sareng pemanasan global ngagaduhan pangaruh anu langkung parah sareng urang henteu gaduh waktos deui pikeun ramalan sareng ngaduga, tapi urang kedah nyandak tindakan. Dina gempungan ieu sadayana kedah diatur komitmen kauangan sareng mitigasi tina akibat tina pemanasan global. Pikeun ngalakukeun ieu, diperyogikeun "manual instruksi" supados Pasatujuan Paris ngagaduhan alat pikeun dianggo dina merangan parobihan iklim.

Ningkatkeun tujuan Perjanjian Paris

Komo upami émisi dikirangan sakumaha anu dijangjikeun, éta henteu cekap pikeun ngeureunkeun pemanasan global di luhur dua derajat Celsius dibandingkeun sareng tingkat pra-industri.

“Hayu urang maju. Hayu urang dongkapkeun padamelan urang. Hayu urang naekeun cita-cita urang, ”pokna Espinosa, sekretaris UNFCCC, anu nekenkeun yén "Pernah sateuacan aya gelar sapertos anu ngadesek"Sareng ngajelaskeun bencana alam pang anyarna, sapertos séri badai di Karibia, salaku" kamajuan naon anu bakal datang ".


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Tito Érazo cenahna

    Sadayana umat manusa ngarepkeun, anu mudah-mudahan dina gempungan ieu, perjanjian anu saéstuna bakal kahontal, khususna nagara-nagara industri, sabab dugi ka ayeuna kami henteu acan ningali minuhan sagala tindakan anu aranjeunna lakukeun dina perjanjian anu katukang, tapi malah aranjeunna gaduh tekanan sareng bahkan maksa nagara-nagara anu nyauran urang ngembangkeun, sasuai sareng perjanjian, terang yén urang henteu dimodernisasi, nalika kami jadi korban tina disebut perusahaan transnasional, anu pas tina seueur nagara anu disebut maju sareng industri, éta anu ngamangpaatkeun sumberdaya nagara urang, nyésakeun kaayaan lingkungan daérah urang, handapeun kompléksitas para pamimpin anu nyebatkeun dirina maju.