Naha kilat némbongan dina bituna gunungapi?

Sering dina letusan gunungapi tangtu aya kilat. Seueur fotografer anu parantos berhasil néwak momen ieu parantos nampi pangajén pikeun poto-poto na. Kalayan campuran "apocalyptic" sareng dina waktos anu sami "kagum", gambar-gambar mulia sapertos manifestasi. Éta ibarat panggero pikeun mémori kumaha luar biasa, merusak, Heboh sareng saé alam éta.

Nanging, urang condong gampang ngahubungkeun kilat sareng badai anu kuat. Saolah-olah fenomena na ngan milik aranjeunna! Sareng aranjeunna henteu ngan ukur nembongan dina badai listrikatawa lini sareng "lampu" tangtuAranjeunna bahkan tiasa némbongan dina gunung bitu. Kami ngajelaskeun alesan pikeun fenomena ieu!

Kumaha carana dihasilkeun

Fénoména ieu, anu ayana ti mimiti taun 79 Masehi, nalika gunung seuneuan Vesuvius aktip. Ngartos yén éta sanés kabeneran anu ngulang deui yén badai badai dumadakan diposisikan di luhur, anjeun mimitina kedah ngartos sifat kilat. Nyaéta ngeunaan debit éléktrostatik anu dihasilkeun tina diferensial poténsial listrik ageung pisan antara dua tempat. Nyaéta, anu ngabédakeun kakuatan listrik dua awan nyaéta anu bakal ngahasilkeun kilat. Kilat mangrupikeun debit akibatna nalika distribusi muatan positip sareng négatip aranjeunna ngawangun médan listrik anu cekap ageung.

Dina kasus bitu gunung bitu, bahan anu dipecat dina teori nétral listrik. Lebu, awan, lava, jst. Nanging, naon anu lumangsung nyaéta aranjeunna kaluar dina suhu anu luhur pisan, ngantepkeun partikelna nétral, sareng seueur anu ditagihkeun sacara positip atanapi négatip. Anu sanésna ngecas sapanjang jalan, silih nabrak sareng ngahasilkeun listrik statis. Pikeun aya sinar, partikel kedah diposisikan hiji ka hiji sisi sareng anu séjén ka anu sanés. Ieu kajadian sacara alami, kalayan médan éléktromagnétik anu dihasilkeun. Tungtungna nalika beban teuing tinggi, sapertos dina awan, pelepasan disababkeun.

Upami anjeun resep terang ngeunaan gunung seuneuan, dina tautan ieu kami ngajelaskeun sagalana ngeunaan aranjeunna!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Rodolfo Antonio Caravaca Pazos cenahna

    Hatur nuhun pisan kana inpormasi éta. Éta salawasna hal anu narik perhatian kuring sareng kuring henteu terang panyababna. rangkulan