Naon bentukna tetes hujan?

Tetes hujan

Dugi ka ayeuna kami ngira yén tetes hujan sapertos cai mata (sareng urang parantos ditarik ratusan kali sareng aranjeunna ogé diwakilan ku cara ieu dina peta ramalan cuaca), NASA ngaku urang salah.

Numutkeun ka panaliti ti agénsi luar angkasa AS, Chris kidd, tetesan hujan henteu dibentuk siga cai mata, tapi siga roti hamburger, sabab nalika ragrag aranjeunna janten "beuki beurat".

Chris Kidd ngajelaskeun yén cai hujan Aranjeunna ngalangkungan tilu fase anu bénten-bénten, sareng teu aya dina hiji aranjeunna sapertos anu mirip cai panon. Dina awalna, aranjeunna ngabentuk balon leutik anu ngamungkinkeun molekul saling ngabeungkeut.

Kahiji tina transformasi lumangsung salaku cai hujan murag kana beungeut cai. Tekanan bumi ngadorong ti handap sareng ngarusak bentukna, ngantepkeun buleud di luhur sareng datar di handapeunana, sapertos roti hamburger.

Fase katilu lumangsung sateuacana serelekna murag janten tetes langkung alit. Dina waktos éta bentuk na parantos dibandingkeun ku élmuwan NASA ieu sareng anu parasut.

Dicarios sapertos kieu, sigana pamanggihan tanpa seueur patalina, tapi Chris Kidd mastikeun yén éta tiasa dianggo kana seueur kagunaan, khususna dina ngartos pola cuaca: "Dina kasus banjir, inpormasi tiasa dianggo pikeun mamatahan jasa darurat sareng ngajantenkeun aranjeunna dianggo langkung éfisién sareng éta ogé mangpaat pisan dina penerbangan, pikeun nungtun pesawat di bandara nalika badai."


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.