Batu mulia

kristal permata

Dinten ieu kami badé ngadugikeun salah sahiji bahan anu asalna tina usus bumi urang sareng anu kagolong kana kelompok bahan anu paling dipikaresep di dunya. Éta perkawis batu mulia. Éta mangrupikeun bahan anu ngagaduhan kaéndahan ekstrim sareng seueur hartos anu ngagaduhan kauntungan fisik sareng méntal anu hébat kusabab kapercayaan sareng legenda anu ngiringan batu ieu.

Kituna, kami bakal ngahaturanan tulisan ieu pikeun nyaritakeun sadaya ciri, asal sareng ngabandingkeun batu permata.

Naon batu permata

batu mulia

Anu mimiti sadayana nyaéta terang naon konsép batu permata anu dihaturanan. Éta perkawis éta bahan mineral, non-mineral sareng batu anu parantos dianggo pikeun ngadamel sagala rupa aksésoris dina industri perhiasan, karajinan sareng salaku batu hias sareng anu asal na kerak bumi. Hatur nuhun kana batu ieu anjeun tiasa ngadamel cincin, pinggel, ranté, liontin, kalung, jsb.

Pikeun bahan pikeun dianggap batu mulia atanapi semi-adi, éta kedah nyumponan ciri sareng pasipatan anu tangtu. Dina sadaya ciri ieu urang bakal kalebet karasa, kageulisan, warna, kacaangan, daya tahan sareng jarang. Henteu héran yén jarang batu permata jarang, artos seueur artos di pasar. Ngaran séjén anu dibéré bahan ieu nyaéta permata, permata sareng jimat.

Éta asalna tina batu, mineral, gelas atanapi produk alami anu sanés anu tiasa digosok atanapi diteukteuk kanggo nyiptakeun papakéan anu berkualitas. Kami henteu milarian mésér cincin kualitas luhur, kami bakal milarian anu gaduh batu anu saé kalayan ciri anu saé. Sababaraha diantarana ogé dianggo pikeun niru sababaraha minggu kumargi aranjeunna gaduh penampilan anu sami tapi henteu ngagaduhan kasampurnaan sareng kaendahan anu sami.

Sacara umum, seuseueurna condong janten atos, sanaos tiasa gaduh mineral lemes, aranjeunna dipasihan nilai éstétis pikeun kaindahan sareng kaendahanana.

Klasifikasi batu permata

rubi

Sapertos anu diarepkeun, gumantung kana asal usul sareng ciri na, batu permata sareng semi-adi tiasa diklasifikasikeun. Alami, éta diklasifikasikeun kana batu anorganik mineral, batu organik sareng mineralaloid. Hayu urang tingali naon ciri masing-masing:

  • Batu mineral teu organik: mangrupikeun sadaya anu dianggap mineral anorganik. Aranjeunna utamina dicirikeun ku gaduh rumus kimia anu ditetepkeun sareng struktur kristalin anu khusus. Batu mineral anorganik ieu parantos kabentuk dina alam. Aranjeunna biasana anu paling umum sareng seueur di alam. Éta mangrupikeun salah sahiji alesan kunaon aranjeunna biasana ngagaduhan harga anu langkung handap sareng henteu pati nilaina.
  • Batu permata organik: nyaéta anu henteu dianggap salaku mineral. Alesan pikeun ieu nyaéta yén aranjeunna parantos kabentuk ku aksi biologis mahluk hirup. Salaku conto, urang ngagaduhan batu ambar anu dibentuk ku mendingan résin mangtaun-taun tina tangkal kuno. Sakumaha anjeun ngarepkeun, jenis batu permata ieu langkung berharga tibatan anu langkung umum. Sareng éta rébuan sareng rébuan taun kedah ngalirkeun résin pikeun mengkristal ku cara kieu. Mutiara mangrupikeun conto séjén tina batu permata organik. Éta parantos kabentuk berkah aksi biologis tiram.
  • Batu permata Mineraloid: Éta sadayana bahan anu sanés mineral sabab teu ngagaduhan struktur kristalin atanapi komposisi kimia anu parantos ditangtoskeun. Di dieu urang mendakan kelompok opal sareng obsidian.

Sipat sareng ciri

kaca

Cara anu hadé pikeun mengklasifikasikeun sadaya batu permata nyaéta ngalakukeun éta ku warna, ciri, sareng sipatna. Urang bakal ningali sababaraha ciri anu ngajantenkeun bahan ieu unik. Pikeun bahan pikeun dianggap batu mulia, éta kedah nyumponan ciri sareng pasipatan anu tangtu anu ngajantenkeunana ngagaduhan sipat anu khas kalayan cara anu alami. Hayu urang tingali naon ciri sareng sipat ieu:

  • Kageulisan: kageulisan dirumuskeun ku bentuk sareng warna na. Éta ogé aya hubunganana sareng transparansi atanapi kacaangan. Pikeun ngadamel batu permata ngagaduhan kaendahan anu luhur penting pisan pikeun ngasupkeun bahan kimia dina éta. Éta penting pisan pikeun tiasa ngajantenkeun pikaresepeun kana daptar pembeli.
  • Durability: durability aya hubunganana sareng kamampuan pikeun nolak digores ku anu sanés atanapi ngalawan niup atanapi tekanan naon waé. Résistansi bahan ieu ogé tiasa diapresiasi nganggo sababaraha bahan kimia sareng panggunaan sadidinten anu biasana disanghareupan.
  • warna- Bisa dianggap salaku fitur anu paling penting anu anjeun kedah ngagaduhan nilai anu saé. Diantara batu permata anu paling diperyogikeun urang ngagaduhan anu gaduh warna héjo, beureum sareng biru anu saé. Anu paling henteu diarepkeun nyaéta bodas, transparan sareng hideung. Kuring ogé kedah tumut kana rasa pribadi masing-masing.
  • Kacaangan: nujul kana kamampuan pikeun ngagambarkeun cahaya tina rupa atanapi beungeutna. Éta biasana kalebet kana réfléksi, réfraksi, paburencay sareng pameunteu cahaya asalna tina lingkungan. Upami batu permata sanggup ngamungkinkeun cahaya nembus kristal, éta dianggap batu kalayan kualitas anu langkung luhur. Langkung opaque, harga na langkung handap sareng bakal dijual kalayan harga anu langkung handap.

Kalangkaan

Pikeun jarang urang bade ngahaturanan hiji paragraf atanapi anu langkung jembar kusabab éta aya hubunganana sareng kasusah batu anu tiasa dipendakan nalika diperyogikeun mangtaun-taun. Henteu aya gunana pikeun urang yén batu tinggi dina sadaya ciri anu disebatkeun di luhur upami henteu tiasa dipendakan. Permata ieu biasana unik sareng henteu masalah harga naon, Anjeun kedah analisa prosés anu dilaksanakeun pikeun tiasa ngarobah batu ieu janten permata.

Langkung jarang batu sareng langkung sesah dipilarian, biasana langkung mahal sareng langkung didambakan. Manusa éta sok hoyong anu paling sesah. Éta mangrupikeun salah sahiji alesan kunaon batu permata paling langka di dunya disebarkeun diantara sababaraha urang. Ngan ukur jalma-jalma anu sanggup mayar biaya.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan batu permata sareng ciri-cirina.

Teu gaduh stasiun cuaca?
Upami anjeun sumanget ngeunaan dunya meteorologi, kéngingkeun salah sahiji stasiun cuaca anu kami nyarankeun sareng mangpaatkeun tawaran anu sayogi:
Stasion Météorologi

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.