Caah di Zaragoza

Walungan Ebro di Zaragoza

Dina XNUMX Juli aya sababaraha banjir di Zaragoza sabab teu apal komo pangkolotna tempat. Sadaya acara anu direncanakeun di kota Aragon kedah ditunda sareng karusakanna ageung.

Tapi, sajaba, aranjeunna dihasilkeun ku cara kitu héran tur gancang yén sababaraha jalma kajebak dina kendaraanna sareng kedah disalametkeun ku patugas pemadam kebakaran. Janten anjeun terang naon anu leres-leres kajantenan sareng naon sababna, kami bakal ngajelaskeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan éta banjir di Zaragoza.

Naha banjir lumangsung?

Ahli météorologi ngajelaskeun hujan deras di kota Maña salaku badai bersejarah. Tapi, dina istilah teknis, naon nu nyicingan kota Aragonese ngalaman naon disebut a supercell parna, fenomena anu teu biasa sabab nyababkeun hujan anu ageung.

Dina basa sejen, eta mangrupakeun badai kacida diatur nu ngawengku hujan torrential atawa hujan es beurat, angin nu bisa jadi badai-gaya, komo aktivitas listrik. Salaku tambahan, éta biasana langkung lami tibatan anu tradisional. Tapi naha éta kabentuk?

Eta sadayana dimimitian nalika a vortex hawa naek anu panjangna antara dua nepi ka sapuluh kilométer sarta naék terus-terusan. Nya anu disebut mesocyclone sarta di jerona konvergen cai jeung hujan es nu, dina fenomena, anu tumuwuh. Antukna, aranjeunna tumuwuh cukup badag pikeun megatkeun kaluar tina vortex jeung ragrag ka beungeut cai.

Supercells atawa supercells ieu kabentuk dina kaayaan loba instability jeung angin kuat dina jangkungna. Salaku tambahan, sistem sirkulasi internalna langkung teratur, naha éta langkung lami tibatan badai anu sanés. Kitu ogé, aranjeunna langkung bahya. Ieu fenomena anu cukup umum di dataran agung AS sarta di wewengkon séjén kayaning pampa argentina. Di sisi séjén, aranjeunna henteu sakumaha sering di España, sanajan aranjeunna lumangsung ti jaman ka jaman dina Aragon salila ieu taun.

Kumaha banjir di Zaragoza?

Salaku urang ngawartoskeun anjeun, sagalana lumangsung dina soré 18 Juli. Teu lila saméméh XNUMX:XNUMX hujan mimiti hujan, dimimitian dina hiji waterspout salaku warga kota Aragonese geus jarang katempo. Éta diunduh kirang ti sajam. leuwih ti lima puluh liter per méter pasagi kalawan puncak nepi ka dua puluh dina ngan sapuluh menit. Ieu badai jeung hujan torrential nu meuntas propinsi tur dipirig ku angin ampir saratus kilométer per jam.

Malah, éta ogé ngabalukarkeun karuksakan di lokasi séjén kayaning The Burg of Ebro y Kuartal Huerva, Dimana basements komérsial anu banjir jeung dalapan urang ti dua imah kudu rescued. Malah kampung Alcaniz, geus aya di Teruel, ngalaman karuksakan serius alatan hujan. Tapi hal bener impressive ngeunaan badai lumangsung di kota Saragossa. Di dinya, patugas pemadam kebakaran sareng pulisi kedah dianggo sapinuhna pikeun ngabantosan penduduk.

Balukar tina banjir di Zaragoza

&

;

Banjir di Zaragoza parantos ngantunkeun gambar anu ikonik. Nya éta awéwé ngagolér dina hateup mobilna nungguan disalametkeun ku aparat kaamanan. Numutkeun koran El pais, nami anjeunna nyaéta María sarta anjeunna ti Monreal del Campo, hiji kota di Teruel, sanajan anjeunna hirup di Zaragoza. Tungtungna, sagalana réngsé ogé, tapi kaayaan manehna ngalaman geus ditinggalkeun manehna, tangtosna, trauma.

Anjeunna sanés hiji-hijina jalma anu kedah disalametkeun ku patugas pemadam kebakaran. video sejen nembongkeun kami saurang nonoman naék tangkal nungguan caah anu lumangsung di jalan-jalan suda. Kitu ogé, anu sanés kedah disalametkeun tina kendaraanna. Kanyataanna, kaayaan paling dramatis lumangsung dina Z-30 atawa jalan ring katilu kota.

Aya María sareng mobilna sareng ogé supir anu sanés louis ramos. Anjeunna tiasa kaluar ti daérah éta ku sukuna teu lami sateuacan mobilna kasapu ku cai. Ogé di wewengkon Tumbu jalma-jalma kedah disalametkeun. Dina total, nu patugas pemadam kebakaran dilumangsungkeun leuwih ti tujuh puluh jasa boga kaayaan leuwih atawa kirang dina kontrol di sabudeureun dua puluh jam.

Sanajan kitu, masalah ogé sumebar ka wewengkon séjén kota. Contona, dina bagian tina Navarre Avenue, arus cai ngagerakkeun mobil-mobil siga cocooan. Jeung tempat sejenna anu kapangaruhan nya éta Galan Bergua jalan di wewengkon Delicias, éta Renovales sareng Ruiseñores leumpang atawa Madrid Avenue. Tapi, sacara umum, teu aya lingkungan di Zaragoza anu luput tina karusakan.

Kaayaan sanggeus badai: Ruksakna

Dina panempoan péngkolan kaayaan éta, teu lila sanggeus badai dimimitian, Pamaréntah Aragon ngaktifkeun Rencana Perlindungan Sipil Husus pikeun Risk Banjir (PROSINA) kalawan resiko hiji ngatur bantuan ka populasi. Kalayan tujuan sapertos kitu, éta Puseur Koordinasi Operasional.

Kitu ogé, éta geura-giru katempo yen karuksakan bakal éksténsif. Dina kecap tina Natalia Chueca, Walikota kota, "geus hiji rongkah, torrential jeung teu sakabehna hujan normal" nu geus ngabalukarkeun karuksakan "juta patut euro." Sanajan kitu, éta masih bakal nyandak sababaraha poé nepi ka maranéhna bisa assess gedena karuksakan. Salaku sampel aranjeunna, kami bakal ngabejaan Anjeun yen, di lingkungan tina Taman Venice, leuwih ti opat ratus warga teu boga listrik nepi ka Jumaah soré. Perusahaan anu tanggung jawab pasokanna kedah ngalihkeun set generator anu ageung ka daérah pikeun ngabalikeunana. Sajaba ti éta, hiji operasi dua ratus urang ieu jawab miceun leutak ti jalan jeung imah.

oge solokan kota geus mampet alatan bahan dibawa badai. Sareng, sacara umum, sajumlah jalan di Zaragoza parantos ruksak saatos fenomena atmosfir ieu réngsé. Malah kungsi motong teh Jalan Raya A23 di kilométer 274 jeung karéta nu nyieun jalur Zaragoza-Barcelona dieureunkeun.

Kasimpulanana, caah Zaragoza geus reuwas malah ahli météorologi, anu teu nyangka inténsitas misalna. Hiji-hijina hal anu saé ngeunaan aranjeunna nyaéta yén teu aya korban jiwa anu kedah kuciwa. Ti dieu, urang ajak rahayat Zaragoza cageur kota maranéhanana.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.