Caah di Jérman

banjir di jerman

nu banjir di Jérman aranjeunna parantos ngabahekeun sadaya berita ayeuna. Sareng sanés kirangna musibah anu kajantenan di nagara ieu. Sahenteuna 120 urang maot sareng ratusan langkung di Éropa Kulon anu leungit saatos banjir paling parah dina puluhan taun. Rékaman hujan nyababkeun walungan ngabahekeun, ngancurkeun daérah.

Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun sadaya beja ngeunaan banjir di Jérman sareng bahaya anu disanghareupan kusabab parobihan iklim.

Caah di Jérman

karusakan imah

Di Jérman, dimana jumlah korban maot ayeuna langkung ti 100, Angela Merkel ngajak perang anu ditangtoskeun ngalawan perubahan iklim. Sahenteuna 20 urang maot di Bélgia. Walanda, Luksemburg sareng Swiss ogé kapangaruhan. Seueur faktor nyababkeun banjir, tapi suasana haneut anu disababkeun ku perubahan iklim ningkatkeun kamungkinan hujan ekstrim.

Dunya parantos angeun sakitar 1,2 ° C ti saprak umur industri dimimitian sareng suhu bakal terus naék kecuali pamaréntah di sakumna dunya ngirangan émisi anu drastis.

Saurang sepuh nyobian lebet ka kota anu ampir ancur. Cenah anak incu na ogé aya, tapi anjeunna henteu tiasa mendakan baraya. Malah otoritas parantos nyarios yén aranjeunna henteu yakin sabaraha jalma anu leungit. Teu aya sinyal telepon dina kaseueuran daérah sareng komunikasi ampir teu mungkin. Tapi korban jiwa dinten ayeuna diperkirakeun ningkat, sareng ku antukna waktos, skala musibah ieu janten langkung jelas.

Sapanjang Walungan Ahr, aya sésa-sésa bengkok bumi anu kabanjiran, sasak rusak, tempat kemah, sareng taman trailer. Pikeun seueur jalma anu cicing di sana sareng parantos ngverifikasi karusakanna, ampir teu mungkin ngabayangkeun ngabersihkeun sareng ngamimitian deui. Kira-kira 15.000 pulisi, prajurit sareng jasa darurat parantos dikerahkan ka Jérman pikeun ngabantosan milarian sareng nyalametkeun.

Di Bélgia, rekaman banjir anu dramatis nunjukkeun kandaraan anu ditarik ku jalan-jalan Verviers. Kusabab résiko maling, kurfew sapeuting parantos didirikeun.

Liege mangrupikeun kota panggedéna katilu Bélgia saatos Brussel sareng Antwerp, anu dititah ngungsi dina dinten Kemis. Pejabat lokal nyatakeun yén anu henteu tiasa angkat kedah ngalih ka lantai paling luhur gedongna. Walungan Meuse ngalir ngalangkungan kota diratakeun Jumaah énjing, sareng sakedik limpahan di sababaraha daérah.

Parobihan iklim sareng banjir di Jérman

karuksakan tina banjir di Jérman

Élmuwan ngutuk politikus pikeun gagal ngajaga wargana tina kajadian cuaca ekstrim, sapertos banjir di Éropa kalér sareng kubah panas di Amérika Serikat. Salami mangtaun-taun, aranjeunna ngaramal yén kusabab parobihan iklim buatan manusa, hujan usum panas sareng gelombang panas bakal langkung kuat. Hannah Cloke, Profesor Hidrologi di Universitas Bacaan, nyarios: 'Pupusna sareng karusakan anu disababkeun ku banjir di Éropa mangrupikeun musibah anu kedah dicegah”. Forecasters ngaluarkeun peringatan awal minggu ieu, tapi cekap perhatian diperhatoskeun kana peringatan éta sareng persiapanna henteu cekap.

Kanyataan yén sésana Hémisfér Kalér ngalaman gelombang panas sareng kahuruan anu teu acan pernah terjadi sateuacanna ngingetkeun jalma yén dina dunya anu langkung haneut, iklim urang tiasa langkung bahaya.

Élmuwan nyatakeun yén pamaréntah kedah ngirangan émisi karbon dioksida anu nyumbang kana kajadian ekstrim sareng nyiapkeun cuaca anu langkung ekstrim. Nanging, di Inggris, anu ngalaman banjir parah dinten Senén, Komite Penasihat Perubahan Iklim Pamaréntah nembé nyarios ka menteri yén persiapan nagara pikeun cuaca ekstrim langkung parah tibatan lima taun ka pengker. Saur pamaréntah ngan ukur nyumponan saperlima komitmen réduksi émisi na.

Ngan minggu ayeuna ieu, pamaréntah Inggris nyarios ka jalma yén aranjeunna henteu kedah motong penerbangan sabab téknologi ieu bakal méréskeun masalah émisi, sareng kaseueuran ahli yakin yén ieu judi.

Hujan kuat

ngabahekeun walungan Ahr

Hujan ageung teras-terasan janten perhatian di panjuru Éropah. Perhatian otoritas ayeuna fokus ka Austria sareng bagian-bagian Bavaria di beulah kidul Jerman. Média Austria ngalaporkeun yén tim nyalametkeun darurat di daérah Salzburg kedah nyalametkeun sababaraha urang ti imahna, dimana jalan kota banjir ku hujan ageung.

Numutkeun ka Reuters, petugas pemadam kebakaran di Wina, ibukota Austria, nyatakeun jumlah présipitasi anu turun dina hiji jam dina dinten Sabtu wengi ngaleuwihan rékor salami tujuh minggu sateuacanna. Di Bavaria, sahenteuna hiji jalma maot dina banjir.

Kedah diémutan yén henteu sadaya kajadian anu ekstrim tiasa disababkeun ku parobihan iklim urang yén masih teu cekap aya buktosna pikeun éta. Kajadian cuaca anu parah parantos aya mang jutaan taun sareng teu aya hubunganana sareng parobihan iklim. Nanging, aya korélasi antara kanaékan suhu rata-rata planét sareng paningkatan fenomena meteorologi ekstrim sapertos banjir di Jérman.

Naha éta tiasa disingkahan?

Aya paningkatan dina kritik yén pamaréntah Jérman henteu nganggo sadaya sumber daya anu sayogi, kalebet televisi publik, pikeun ngalaporkeun ngeunaan kajadian-kajadian éta banjir. Opat dinten sateuacan musibah serius di Jérman, sistem dilaporkeun ngirim peringatan ka nagara sareng Bélgia. Nanging, teu aya gunana ngirim peringatan upami masarakat henteu terang kumaha kalakuanana dina kaayaan banjir sareng aranjeunna henteu siap pikeun musibah sapertos kitu, aranjeunna henteu nyimpen tuangeun, cai sareng kabutuhan poko anu sanés. Para ahli ngajelaskeun yén, dina kasus naon waé, sesah diusir sababaraha jam ti tempat caket walungan sareng di lebak sapertos kota Schulder.

Kuring ngaharepkeun yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan banjir di Jerman.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.