Caah di Cina

skenario karuksakan

Kusabab parobahan iklim, kajadian cuaca ekstrim sapertos banjir lumangsung kalayan frekuensi sareng inténsitas anu langkung ageung. The banjir di cina beuki nyirorot. Aranjeunna parantos nyababkeun seueur karusakan ékonomi sareng nyababkeun seueur maotna dina taun-taun ayeuna. Pikeun ngalakukeun ieu, urang Cina parantos nyusun sababaraha strategi pikeun ngeureunkeun banjir anu maot ieu.

Ku alatan éta, urang bade ngahaturanan artikel ieu ngabejaan Anjeun sagalana nu peryogi kauninga ngeunaan banjir di Cina, karuksakan aranjeunna ngabalukarkeun na naon ukuran jeung strategi dilaksanakeun ku pamaréntah.

Caah di Cina

banjir di cina

Pangembangan urbanisasi Cina anu pikaheraneun dina dasawarsa panganyarna, digabungkeun sareng ciri géologis sareng iklim anu unik, parantos nyiptakeun campuran banjir kota anu nyababkeun jutaan korban, ratusan rébu maotna sareng karugian ékonomi anu ageung. Sajumlah tindakan parantos dilaksanakeun pikeun ngatasi banjir. Naon aranjeunna sareng naon hasilna? dina catetan salajengna.

Ti saprak 1949, leuwih ti 50 caah badag alatan badai, Taufan atawa pasang geus mangaruhan wewengkon béda wewengkon Cina.. Kajadian ieu nyababkeun pamaréntah pikeun ngembangkeun rencana pencegahan pikeun ngaminimalkeun karugian manusa sareng material, ngahijikeun dina prosés hubungan antara banjir sareng pangwangunan sosial ékonomi.

Sajarah berehan lamun datang ka bencana patali banjir. Contona, dina taun 1931, Wuhan kabanjiran leuwih ti 100 poé sarta caah nyésakeun leuwih ti 780 jalma nu teu boga imah jeung maéhan 000. Caah bencana séjénna lumangsung di lebak Walungan Han dina taun 32, nelasan leuwih ti 600 urang jeung ngalelepkeun kota Ankang. 1983 méter handap permukaan laut.

Ti 2000, Cina ngalaman banjir badag sahenteuna sakali unggal dua taun. Sababaraha kasus anu paling kasohor kalebet banjir Juli 2003, nalika badai anu teu pernah kantos narajang Nanjing, nyababkeun curah hujan poean langkung ti 309 mm - ampir dua kali lipat curah hujan taunan di Chili tengah - pikeun ratusan maotna, ditambah ti 1 juta korban.

Dina Juli 2007, Chongqing sareng Jinan ditarajang ku salah sahiji badai pangbadagna dina 100 taun, maehan 103 jalma, sarta dina 2010, Sichuan ninggalkeun leuwih ti 800.000 jalma homeless sarta maéhan 150 urang. Data nunjukkeun yén ampir 80% banjir henteu lumangsung di padésan, tapi di kota.

Dina waktos ayeuna, para ahli urbanisasi sadar pisan yén kota-kota modéren henteu kuat nahan hujan ageung sareng nyarios yén bencana "sedeng" sigana bakal ngalambatkeun pangwangunan kota salami dua puluh taun.

Strategi pikeun nyegah banjir di Cina

karuksakan caah

Banjir kota umumna nyababkeun langkung seueur karusakan sareng mangaruhan langkung seueur jalma, sareng karusakan sareng korban jiwa sabanding sareng tingkat pertumbuhan kota, janten résiko ningkat unggal taun nalika urbanisasi maju, anu langkung pikahariwangeun upami éta tiasa ditolerir. Ngabahayakeun sakabéh stabilitas sosial ékonomi wewengkon dicicingan ku puluhan atawa ratusan juta jalma.

Pikeun mungkas carita tragis ieu, dina 2003 Kamentrian Sumberdaya Cai Cina ngusulkeun ka pamaréntah puseur pikeun nyokot tindakan dina masalah, hasilna robah tina kawijakan kontrol caah teu epektip kana kawijakan ngawadahan caah.

Ieu nyababkeun pangaturan kagiatan produktif di zona caah, pamekaran rencana pencegahan sareng sababaraha léngkah pikeun ngajamin kasalametan masarakat. Sanajan kitu, diperkirakeun yén 355 ti 642 kota dimana kontrol caah mangrupa tugas utama -55% - ngagunakeun standar kontrol caah leuwih handap ti nu diadegkeun ku pamaréntah puseur.

Dina taun-taun ayeuna, Cina parantos ngenalkeun konsép "manajemén résiko" sareng ngusulkeun kawijakan énggal. Ku alatan éta, pikeun mindahkeun tina ngandelkeun ukuran struktural pikeun ngurangan karuksakan caah kana kasaimbangan ukuran struktural jeung non-struktural, Kamentrian Sumberdaya Cai ngembangkeun hiji Strategi Nasional Penanggulangan Banjir di 2005.

Nu disebut "Strategi Kontrol Banjir Cina" bisa digambarkeun saukur salaku: pamaréntah Cina mutuskeun kontrol caah dumasar kana resiko, emphasizing ukuran non-struktural, utamana administrasi, ékonomi, téhnologis jeung atikan (saperti sistem-nyieun kaputusan terpusat , pencegahan. sistem, rencana mitigasi bencana sareng asuransi kontrol banjir) sareng ngagampangkeun palaksanaan rencana pikeun ngalaksanakeun ukuran struktural, sapertos penguatan bendungan, pangaturan tingkat walungan sareng pangwangunan waduk, pikeun ngahontal kauntungan anu lengkep sareng jangka panjang.

Titik penting

karuksakan caah di cina

Tilu tugas strategis 'manajemén' banjir nyaéta:

  • Ngawangun proyék konservasi cai pikeun ngirangan bencana sacara efektif. Proyék Bendungan Tilu Gorges anu ageung pisan dina proyék ieu.
  • Ngadalikeun kagiatan manusa pikeun ngirangan karusakan banjir di séktor produktif.
  • Panggunaan cai caah anu langkung saé sareng pamakean sumber cai sésana.

Pikeun ngalaksanakeun rencana ieu, pamaréntah Cina geus ngaidentifikasi inti pangrojong pikeun kamajuan ilmiah sarta téhnologis, mastikeun waragad nyukupan sarta sosialisasi ngurangan bencana. Tungtungna, ngagunakeun banjir kota anu teu bisa dihindari pikeun ngatasi kakurangan cai anu disababkeun ku urbanisasi gancang mangrupikeun conto anu saé pikeun strategi Cina henteu ngan ukur ngaminimalkeun banjir sareng dampak negatifna, tapi ogé milarian kauntungan tina bencana alam ieu.

 

Sénator Alejandro Navarro nyebatkeun yén Chili kedah nuturkeun conto Cina, "ngartos yén éta kedah ngantisipasi kakuatan alam ngalangkungan strategi lengkep anu, salian ngawangun bendungan sareng karya-karya sanés, merhatikeun ngadidik penduduk sareng ngalaksanakeun rencana mitigasi sareng anu sanésna. ukuran. »

Anggota parlemén nambihan: "Henteu aya banjir di dieu sareng aya sababaraha bukti ieu, Sapertos anu kajantenan di Terusan Papen sababaraha bulan kapengker, dimana teu aya anu dilakukeun pikeun ngontrol cai. Hujan, nu ngabalukarkeun kanal banjir jeung maot. Ratusan jalma, mimitina Nagara kedah ngimbangan kulawarga teras nempatkeun strategi supados musibah sapertos kitu henteu kajantenan deui ”, pokna.

Kuring miharep éta kalayan informasi ieu anjeun bisa leuwih jéntré ngeunaan banjir di Cina sarta ngahargaan kana ngalakukeunana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.