Caah bakal ngabahayakeun jutaan jalma dina 25 taun

Caah di Kosta Rika

Banjir mangrupikeun fenomena meteorologis anu urang kedah biasa. Numutkeun kana panilitian anu diterbitkeun dina jurnal Science Advance, bisa jadi dahsyat dina 25 taun ka hareup salaku akibat tina pemanasan global.

Nalika suhuna naék, sareng kajabi ti És És Mini leres-leres kajadian, bakal aya parobihan pola hujan di panjuru dunya.

Hujan biasana disambut, tapi nalika turun ku cara gedé maka aranjeunna tiasa nyababkeun seueur masalah, sanés ngan ukur tina ragrag tangkal sareng urug, tapi ogé tiasa maéhan seueur jalmi. Kukituna, penting pikeun terang mana daérah anu paling rentan, nyaéta, jalma-jalma anu diperyogikeun pikeun ngalakukeun tindakan panyalindungan. Pikeun nangtoskeun aranjeunna, panaliti nyusun simulasi parobihan modél klimatis sareng hidrologis dina tingkat global anu aya hubunganana sareng paningkatan suhu, kalayan merhatoskeun distribusi penduduk ayeuna.

Maka, aranjeunna tiasa terang éta seuseueurna Amérika Serikat, Éropa Tengah, Kalér sareng Afrika Kulon, ogé India sareng Indonésia bakal janten salah sahiji daérah anu parah kapangaruhan ku banjir dina 25 taun ka hareup.

Pangaruh Taufan Katrina

Upami teu aya tindakan anu diperyogikeun, jutaan jiwa bakal aya résiko serius. Di Cina hungkul, sakitar 55 juta jalma bakal kakeunaan fénoména anu dahsyat ieu; sareng di Amérika Kalér aranjeunna bakal angkat ti 100.000 dugi ka sajuta ayeuna. Hanjakalna, sareng sakumaha sering kajadian dina kasus-kasus ieu, nagara-nagara berkembang, ogé pusat-pusat kota kalayan kapadetan demografi anu luhur, bakal janten anu paling ngagaduhan masalah dina mayungan pendudukna.

Pikeun ieu kedah ditambihkeun, sanajan dimungkinkeun pikeun ngirangan émisi karbon dioksida, anu mangrupikeun salah sahiji anu tanggung jawab pemanasan global, henteu aya anu tiasa dilakukeun pikeun nyegah kajadian ieu.

Kanggo inpormasi lengkep, anjeun tiasa ngalakukeun malik di dieu.

Teu gaduh stasiun cuaca?
Upami anjeun sumanget ngeunaan dunya meteorologi, kéngingkeun salah sahiji stasiun cuaca anu kami nyarankeun sareng mangpaatkeun tawaran anu sayogi:
Stasion Météorologi

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.