Hujan lauk sareng bangkong

hujan lauk sareng bangkong

Alam henteu liren manusa héran ti mimiti. Fénoména alam ekstrim Éta ngantepkeun anjeun sareng sungut anjeun muka sareng kajadian anu paling anéh. Hujan lauk sareng bangkong Mangrupikeun fenomena anu dimimitian ti 200 Masehi. C sareng ti saprak éta sawatara diantarana parantos kajantenan anu ngajantenkeun anjeun kaget pisan. Sanaos hujan hujan tina lauk sareng bangkong, cacing komo beurit ogé parantos dipendakan. Aya jalma anu nyimpulkeun dina hujan sato, kumargi anjeun henteu terang ti mana kejutanna tiasa asalna.

Dina postingan ieu kami bade nyaritakeun sagala rusiah yén fenomena aneh ieu nyumput sareng naon asalna. Naha anjeun hoyong mendakan bebeneran dibalik hujan lauk sareng bangkong? Terus maca pikeun terang langkung seueur.

Realitas urban atanapi legenda?

Pancuran cai anu anéh

Nganggap sato hujan hujan gélo. Aya anu nyebatkeun jinis hujan sapertos anu suci. Sababaraha jenis hukuman ti Gusti (atanapi déwa) anu ngusir urang pikeun nebus dosa-dosa urang. Skeptics séjén Aranjeunna ragu ayana hujan ieu sareng henteu percanten ka aranjeunna. Hasil tina propaganda sareng slogan agama ngeunaan ta'at ka Gusti Allah atanapi pengumuman akhir dunya tiasa janten panyabab pikeun penemuan sapertos kitu.

Nanging, aya kasaksian nyata sareng bukti yén hujan lauk sareng bangkong aya. Dina taun 1997, saurang pamayang Koréa digugulung ku cumi-cumi beku Éta datang langsung ti langit Nyanghareupan ragrag sapertos kitu, lauk ngebut gancang-gancang sareng pencét sirahna saé, janten pingsan langsung. Pamayang teu sadar pikeun dua dinten sareng ngalaman karusakan otak. Duanana anjeunna sareng réréncanganna nyatakeun yén anjeunna henteu diserang atanapi henteu ngagaduhan lauk dina kapal cadangan. Teu aya anu tiasa ngajelaskeun alesan kunaon cumi beku éta tiasa murag tina langit.

Sareng éta hujan sato ieu sanés legenda urban sakumaha biasa aranjeunna nyarios. Aya seueur buktina anu didokumentasikan kalayan hadé anu nunjukkeun kanyataanna. Kasus khusus anu difilemkan lumangsung di 2013. Budak Brasil nyetir mobilna, dumadakan, Rébuan lancah mimiti murag tina langit kana sirahna. Kajadian ieu nyéépkeun seueur jalma anu teu tiasa nyarios anu, henteu terang kumaha kajadianana, ngan ukur tiasa nyobian ngajelaskeunana.

Acara sanés anu dipasang dina New York Times Kajadian éta nalika kapal perikanan Rusia tilelep kusabab teu aya deui teu kurang ti hiji sapi murag tina langit. Naon anu dilakukeun sapi di langit?

Kasus nyata hujan sato

hujan lauk sareng bangkong kajadian anéh

Masalah sareng kajadian langka sareng langka ieu nyaéta pinuh ku lamunan sastra sareng seueur pisan tipuan dina internét perkawis agama. Ahli rétorika Yunani Athenaeus nyarioskeun ngeunaan perjamuan anu dilakukeun ku para sarjana dina taun 200 Masehi. Éta mangrupikeun bukti munggaran anu urang gaduh ngeunaan kajadian anu luar biasa ieu. Dina perjamuan ieu anjeunna yakin yén aranjeunna 3 dinten kalayan hujan lauk. Salaku tambahan, di Peloponnese aya ogé carita anu nyarios yén aya ngabahekeun bangkong.

Anyar-anyar ieu, dina 1578, diklaim yén di Bergen (Norwégia) katarajang badai beurit anu misterius. Kuring henteu weruh mana anu goréng tina tilu hujan. Kuring bakal milih beurit, sabab éta yakin panularan panyakit.

Dina 1870, di Pennsylvania, éta lumangsung pancuran gedé kéong ngalangkungan kota Chester. Seueur pisan kéong anu aranjeunna nyebat acara ieu "badai dina badai anu langkung ageung." Dina taun 2007 pancuran ubur-ubur kacatet di kota Mandi.

Langkung seueur kajadian énggal hujan cacing sareng cacing di Louisiana di 2007, Skotlandia nalika pertandingan maén bal lumangsung dina 2011 ngalaman anu sami sareng ogé di Norwégia di 2015. Sadaya kajadian anu dirékam ieu mangrupikeun buktos anu teu tiasa dibantah ayana hujan ieu.

Sanaos aya sababaraha rupa hujan ieu, anu paling sering nyaéta bangkong sareng lauk. Hujan bangkong parantos kajantenan di Gibraltar di 1915, di Nauplia sareng Serbia di 1981. Sababaraha saksi hujan ieu negeskeun yén bahkan bangkong henteu mirip anu asli di tempat éta. Salaku conto, hujan anu lumangsung di Sérbia, saurang saksi ngajamin yén teu aya kuya asli anu warnana héjo, tapi éta kulawu sareng éta langkung gancang.

Ngamangpaatkeun éta acara

hujan lancah

Aya kota anu ngamangpaatkeun jenis hujan sato sapertos hadiah ti langit. Di Sri Lanka di 2014, pancuran cai lumangsung di tajug hateup sareng jalan di kota. Penduduk kampung ngamanpaatkeun kado éta ngagungkeun salametan lauk anu beuratna langkung ti 50 kg. Lauk anu salamet tina ragrag dikumpulkeun pikeun engké janten tuangeun.

Di nagara-nagara sanés sapertos Yoro (Honduras) unggal taun ti bulan Méi dugi ka Juli, panén ageung ti surga diantos pisan. Sareng éta malah aya festival anu miélingkeun hujan ieu lauk. Tanda yén kajadian anu luar biasa ieu bakal lumangsung nyaéta awan poék hébat anu bakal nyababkeun badai sato. Hujan anu ajaib ieu dianggo ku penduduk pikeun masak sareng tuang di komunitas.

Hipotesis Hujan Ikan sareng Kodok

Angin puyuh anu mindahkeun sato

Resep sagala (atanapi ampir sadayana) dina kahirupan ieu anjeun kedah ngajelaskeun. Hipotesa anu paling raos dugi ngeunaan ayana hujan sato ieu nyaéta anu diseuseup ku sababaraha angin puyuh anu kuat sareng dileupaskeun ka bumi, ngumbara jarak jauh.

Téori éstentrik teu aya tempatna sareng murka ilahi, usaha ku mahluk sanés pikeun miceunan katuangan tambahan sateuacan ngumbara ka planét sanés, jst. Dina tiori angin puyuh dikomentaran yén sababaraha sato salamet angin puyuh ieu, anu sanésna ditumpes ku tekanan sareng kakuatan angin sareng anu sanésna, kusabab suhu anu handap anu terjadi dina luhurna, tungtungna beku.

Numutkeun kuring, sababaraha kasus anu terasing sapertos cumi-cumi beku tiasa janten akibat tina sababaraha pranksters anu tiasa angkat dina pesawat alit. Anjeun moal terang naon anu daék dilakukeun ku manusa.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.