Pangaruh tina perubahan iklim pikeun ka hareup

gelombang panas bakal nyababkeun seueur maotna

Balukar tina parobihan iklim beuki jelas. Aya ombak panas anu beuki kuat, beuki badai tropis, beuki topan, jsb. Dina raraga ngitung karusakan anu diarepkeun di hareupna ku nambahanana fenomena meteorologi ekstrim ieu panilitian parantos dilaksanakeun sareng parantos dimuat dina jurnal "The Lancet Planetary Health".

Numutkeun kana panilitian, bencana iklim gelar ieu aranjeunna tiasa nyababkeun 152.000 maot sataun di panjuru Éropah antara taun 2071 sareng 2100. Ieu ngandung harti yén dua tina unggal tilu jalma anu cicing di Éropa dina akhir abad ieu tiasa kapangaruhan ku kajadian iklim anu ekstrim sareng kamungkinan maotna.

Kanaékan kajadian anu ekstrim

Panilitian ieu fokus kana nganalisis épék kamungkinan parobihan iklim anu tiasa kajantenan dina waktos anu teu jauh teuing. Diantara sadaya épék perubahan iklim, panilitian museur kana tujuh musibah anu paling bahaya: ombak panas, ombak tiis, kahuruan leuweung, usum garing, banjir sareng badai salju.

Sanaos kasadaran henteu acan nyebar di sakumna dunya, parobihan iklim mangrupikeun ancaman anu paling parah pikeun kaséhatan manusa abad ka-XNUMX. Beuki loba résiko anu mangaruhan kota sareng sadaya kagiatan ékonomi manusa. Sadaya bahaya ieu beuki dikaitkeun kana bencana anu gumantung kana cuaca.

Kacuali pemanasan global gancang-gancang dikirangan sareng tindakan anu ditangtoskeun, sakitar 350 juta urang Éropah tiasa kakeunaan kajadian cuaca ekstrim unggal taun dina akhir abad ka.

Salaku bagian tina panilitianna, grup Forzieri dianalisis rékaman tina 2.300 bencana iklim anu kajantenan di Éropa antara 1981 sareng 2010, dina urutan pikeun ngaukur kerentanan populasi.

Sakumaha urang parantos dianalisis dina artikel sanés, Komo upami tujuan tina Pasatujuan Paris kahontal, urang tiasa ngeureunkeun pemanasan global di luhur 2 ° C. Panilitian nyatakeun yén gelombang panas bakal janten fenomena anu paling parah anu tiasa nyababkeun ampir mayoritas sadayana maotna.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, parobihan iklim janten tambah parah sareng ramalan anu diarepkeun henteu ngarep-ngarep pisan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.