Balukar tina parobihan iklim diukur pangsaéna tina luar angkasa

Bumi Bumi ditingali tina luar angkasa

Parobihan iklim gaduh seueur pangaruh négatip di planet Bumi, sapertos naékna permukaan laut atanapi halodo, tapi nalika urang nyarioskeun éta biasana urang ningali ka tempat anu khusus pisan, saolah-olah sesa dunya henteu kapangaruhan. Ayeuna, tim élmuwan parantos ngembangkeun analisis anu detil pisan ngeunaan naon anu lumangsung di bumi urang mangtaun-taun.

Panilitian ieu ogé parantos direngsekeun ku inpormasi anu diala ku satelit pangamatan planét, anu tanggel waler pikeun ngukur parobihan iklim sareng akibat na di permukaan. Maka, ku data ieu aranjeunna tiasa terang persis naon ukuran émisi gas rumah kaca, sabaraha permukaan laut naék, atanapi sabaraha jumlah és anu lebur.

Permukaan laut naék

Naékna permukaan laut ti 1992 ka 2015.

Niténan sareng ngukur épék parobihan iklim ti Bumi moal salawasna janten seueur ngabantosan. Pengamatan planét ti luar angkasa maénkeun peran anu langkung penting, saprak éta mangrupikeun cara pamahaman sareng pamahaman naon anu lumangsung pikeun tiasa nyandak tindakan anu merenah.

Pikeun ngabédakeun sadaya data, Badan Spasi Éropa (ESA) parantos ngaluncurkeun Prakarsa Parobihan Iklim (CCI) anu ngahijikeun susunan data tina misi panineungan Bumi anu béda. Kucara kieu, éta bakal tiasa ngahasilkeun rékor jangka panjang global sareng lengkep sakumaha lengkep anu aya hubunganana sareng faktor utama anu mangaruhan planét, Naon anu katelah variabel iklim ésénsial.

Émisi karbon dioksida

Kanaékan émisi karbon dioksida ti taun 2003 dugi ka 2015.

Catetan ieu jelas nunjukkeun yén iklimna seueur pisan ngarobah dina sababaraha taun ka pengker. Pikeun kéngingkeun pandangan lengkep ngeunaan kaayaan iklim Bumi, urang tiasa ngaunduh Iklim ESA tina buku digital Space, sayogi pikeun Tablet iPad y Android.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.