Kumaha kaayaan suhuna dina taun 2017?

Parobihan iklim. Suhu naék

Balukar tina parobihan iklim tiasa robih suhu rata-rata global. Konsékuansi sareng akibat tina turun naek suhu teu normal tiasa ditingali dugi ka sababaraha batas.

Terang suhuna dina taun 2017 éta tiasa penting pisan pikeun tindakan ka hareup dina iklim planét. Naha urang tiasa terang suhu naon anu ngantosan urang taun ayeuna?

Catetan suhu

Catetan suhu pikeun 2016 henteu acan réngsé. Nanging, tren tiasa dititénan tiasa ngaduga kumaha taun urang siga kumaha. Nalika urang nganalisis tren suhu pikeun 2016, urang tiasa mastikeun, yén éta bakal janten taun anu paling haneut saprak manusa nyatakeun suhu. Dugi ka ayeuna, 2014 dianggap taun anu paling haneut dina sajarah. Taun 2015 tetep rada stabil, tapi tina naon anu tiasa ditingali dina ukuran suhu 2016, éta bakal janten taun anu paling panas dikenal dugi ka ayeuna.

Ukuran suhu global mimiti dilaksanakeun kalayan presisi relatif taun 135 tukang sareng teu aya anu badé ngarepkeun yén trend suhu global bakal nuturkeun jalur anu lempeng nuju kanaékan sareng henteu turun naek sapertos anu parantos aya.

Rébuan élmuwan di sakumna dunya ngaanalisis data akumulasi sareng ngagunakeun rupa-rupa modél pikeun tiasa ngadamel ramalan ngeunaan évolusi sareng tren suhu salian ti indikator séjén ngeunaan perubahan iklim.

Kanggo ayeuna, numutkeun data anu sayogi, tiasa diarepkeun yén 2017 bakal janten taun anu langkung haneut pikeun sadunya, sanaos henteu dipikaresep Mugia sakali deui janten taun anu ngahontal rékor dunya pikeun suhu anu pangluhurna kusabab pangaruh tambahan disababkeun ku fenomena El Nino kumargi hasilna dipiharep aya pangirangan émisi gas rumah kaca ku nagara-nagara anu parantos ngaratifikasi Pasatujuan Paris.

Suhu

Sumber: Aemet

Suhu rata-rata global pikeun 2017 diperkirakeun nyaéta antara 0,63 ° C sareng 0,87 ° C di luhur rata-rata pikeun periode iklim rujukan (1961-1990), kalayan perkiraan sentral 0,75 ° C, saur ilmuwan.

Kanaékan suhu rata-rata global parantos gancang ti mimiti abad ka-XNUMX sareng éta berkat komputer tina Kantor patepung Kalayan anjeun tiasa ngadamel ramalan anu langkung seueur sareng langkung dipercaya sareng presisi anu langkung ageung.

Taun 2017 ogé diarepkeun bakal panas pisan sapertos taun-taun ayeuna, tapi berkat henteuna pangaruh dina suhu fenomena El Nino, paningkatan anu kirang diucapkan diperkirakeun. Dina kasempetan sateuacana, ramalan anu dihasilkeun ku komputer Met Office caket pisan kana suhu anu saéna anu lumangsung dina sataun. Ramalan Kantor Met diperkirakeun naékna suhu antara 0,72 ° C sareng 0,96 ° C sareng perkiraan sentral 0,84 ° C (relatif ka rata-rata 961-1990). Henteu aya data ti Désémber kamari, diperkirakeun suhu rata-rata global ningkat 0,86 ° C taun ka tukang, nyaéta ngan ukur 0,02 ° C anu bénten sareng perkiraan sentral Kantor Met).

Alesan naha suhu global naék

Suhu global naék laju teuing gancang sareng kedah dieureunkeun kumaha waé. Tapi naha urang terang kunaon suhu naék?

Nya, salah sahiji alesan kunaon 2016 anu paling haneut dina sajarah kusababPangaruh tina fenomena El Nino anu nyumbang kana kanaékan suhu sakitar 0,2 ° C.

Sésana pemanasan global alatan kanaékan konsentrasi gas rumah kaca di atmosfir, disababkeun ku émisi ti industri jeung transportasi. Sanaos fenomena tina El Nino éta moal meta sareng pangaruh suhu global di 2017, taun ieu ogé bakal janten salah sahiji anu paling haneut dina sajarah Bumi anu anyar.

Gas rumah kaca ningkat

Pikeun kuartal kahiji 2017 ieu, Aemet nunjukkeun ku cara umum yén "aya kamungkinan langkung ageung yén suhu ngahontal nilai langkung luhur tibatan normal di sadaya Spanyol ”. Ngeunaan hujan sareng salju salju, Aemet nunjukkeun yén "aya kamungkinan anu langkung ageung yén hujan langkung luhur tibatan normal di beulah wétan Semenanjung Iberia sareng Kapuloan Balearic; di sésana Spanyol henteu aya béda anu signifikan ngeunaan rata-rata iklim 1981-2000 ”.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.