Badai tropis Ophelia tiasa dugi ka Galicia

ophelia

Kami pikir kami bakal gaduh minggu "normal", kalayan suhu di luhur anu biasana dina waktos ieu sareng tanpa ramalan hujan, tapi ophelia, badai tropis énggal dina usum topan Atlantik, bisa ninggalkeun curah hujan anu signifikan di belah kulon kalér Spanyol.

Éta mangrupikeun fenomena anu rada panasaran, sabab henteu nuturkeun jalan kulon-wétan anu siklon biasana nuturkeun, tapi nuju ka kulon, arah Azores.

Ophelia, hiji fenomena anu paling aneh

Suhu Atlantik Wétan Ayeuna

Suhu Samudra Atlantik ayeuna di Spanyol sareng Portugal.
Gambar - Meteociel.fr

Sagara laut anu haneut, sakitar 22 derajat Celsius atanapi langkung, penting pisan pikeun badai kanggo ngabentuk sareng cicing dina waktos anu langkung lami atanapi kirang lami, tapi Ophelia bakal ngalaman hésé. Sanaos di bagéan dunya ieu suhu permukaan sagara langkung luhur tibatan kuduna, henteu cukup haneut pikeun janten angin topan anu kuat sapertos anu ngabentuk dina cai tropis. Sanaos kitu, upami éta berinteraksi sareng hawa tiis dina jangkungna éta tiasa ngajaga kaayaan teu stabil anu bakal manjangan konveksi.

Lintasan naon anu mungkin?

Kamungkinan ngambah Ophelia

Gambar - Accuweather.com

Teu acan jelas kursus anu bakal anjeunna candak, tapi dipikaterang yén éta badé angkat ka kulon. Dimana leresna? Éta henteu dipikaterang. Panginten éta némpél ka belah kulon kalér Galicia, atanapi nuju ka Inggris. Aya seueur mamang perkawis éta. Dugi ka ayeuna, anu dipikaterang nyaéta ngagaduhan tekanan 996mb, sareng angin ngahiliwir maksimum 120km / jam.

Kumaha waé ogé, énjing, Kemis, éta tiasa ngahontal katégori topan, kalayan angin ngahiliwir langkung ti 150km / jam, tapi bisi ngaliwatan Galicia, hal anu tiasa kajadian antara Minggu sareng Senén, éta moal sumping sakumaha badai tapi salaku siklon extratropical sanggeus kabentuk dina cai non-tropis.

Urang bakal ningali naon anu terjadi di akhirna.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.