Badai Chasers. Abdi hoyong janten pengejar badai

Hurricane Isabel taun 2003 ti ISS. Badai Chasers

Ti leuleutik keneh Kuring parantos kataji ku meteorologi sareng badai. Abdi émut nalika kuring ningali Twister pikeun anu munggaran, pilem dimana aranjeunna 😉 ogé kusabab kuring berhalusinasi ningali jalma-jalma anu nyandak mobil sareng daripada ngungsi, aranjeunna angkat sapertos panah nuju tengah puting beliung. Naha puting beliung sok néwak jalma anu nyobian kabur tapi henteu anu badé moro? Éta mangrupikeun salah sahiji hal anu teu dikenal anu hébat bioskop.

Abdi nonton pilem éta sareng mikir, Abdi hoyong janten pemburu badai. Kusabab barudak hoyong janten dokter, patugas pemadam kebakaran sareng astronot. Ayeuna aranjeunna hoyong janten PNS, tapi teu aya anu hoyong janten arkéologis sapertos Indiana Jones atanapi ahli meteorologi pikeun ngaduga musibah bumi anu hébat. Buka panon badai, kabur ti gunungapi bitu, prédiksi Tsunami atanapi gempa bumi ageung. Sareng éra, romansa kaleungitan.

Kumaha upami urang balik deui kana kahirupan nyata? Dupi aya chasers badai? Naon anu aranjeunna lakukeun, naon anu parantos aranjeunna diajar? dimana kuring tiasa mendakan aranjeunna?Kumaha upami kuring hoyong janten pemburu puting beliung anu leres? Di Spanyol kami henteu ngagaduhan angin topan atanapi puting beliung tina babandingan urang Amerika, sanaos urang badai badai ditaliti. Sakumaha anjeun bakalan ningali, henteu sadayana ngorbankeun kahirupan anjeun pikeun ngahontal panon badai. Prediksi, analisis data maénkeun padamelan anu penting pisan salaku salah sahiji anu paling penting tina chasers badai.

Pemburu badai dina kahirupan nyata

Aya sababaraha "jalma gélo" anu luncat kana badai nganggo mobilna sapertos dina pilem, tapi aya sababaraha. Jalma resep Warren faidley, 'Khusus' pikeun salamet bencana. Atanapi tim ti séri Discovery, Storm Chasers, anu 3 maotna teu lami. Kusabab dina kahirupan nyata, upami anjeun ka F5 anjeun tiasa maot.

Pemburu anu kawéntar

Pangudag badai anu mimiti dikenal nyaéta David hoadley. Anjeunna ngamimitian moro badai di North Dakota di 1956 anjeunna anu pangpayunna nganggo cara sistematis stasiun cuaca sareng data bandara. Pikeun sadaya ieu, anjeunna dianggap panaratas dina disiplin ieu sareng mangrupikeun pangadeg majalah Storm Track, diantara seueur hal-hal sanés.

Di 1972 Universitas Oklahoma babarengan sareng NSSL (Laboratorium Badai parah Nasional) ngamimitian Proyék pikeun Nyegat Tornados, anu mangrupikeun lembaga anu mimiti disponsoran kagiatan moro badai. Ti dieu, kagiatan mimiti janten populér ku majalah, terbitan, pilem sareng séri Discovery Channel

Panguasaan, panguasa, mangrupikeun kendaraan anu dianggo dina séri chasers badai penemuan

Anu ngadominasi

Kuring ngantepkeun anjeun pidéo anu matak resep kuring, tina sababaraha tukang ngudag badai nuturkeun puting beliung Joplin katégori EF5

https://www.youtube.com/watch?v=IIYgbcmSdNM

"Moro" badai hartosna nyetir rébuan mil, iraha waé, sareng résiko hirup anjeun. Éta henteu normal. Sanaos ku ieu impian budak leutik mah ngaleungit

Sésa-sésa moro mangrupikeun peminat meteorologi anu hébatSugan aya masalah dina masalah éta tapi parantos langkung jalma normal, fotografer, ahli fisika, insinyur, meteorologis, atanapi amatir anu ngancik kahirupan dina diajar sareng niténan badai. Seueur anu khusus pikeun ramalan sareng anu sanés kana analisis data anu dicandak. Tungtungna, chasers badai resep badai, buff cuaca. Puting beliung sesah pisan ditingali, ibarat ibun dina jajan, tapi sakedik anu tiasa bangga ningali éta sareng kirang nyobian nuturkeunana.

Aréa puting beliung sareng musim

Waktos paling sering pikeun puting beliung nyaéta dina Méi sareng Juni di dataran Amérika anu hébat sareng langkung khusus di daérah (daérah ageung) disebat Tornado gang sareng anu fokus kana Texas, Oklahoma, Kansas sareng Nebraska

Daérah Tronados gang

 

Poto sareng video badai spektakuler.

Di dieu anjeun gaduh supercell anu mengesankan (Gambar sumber Jibril galaksi)

Naha leres?, Unggal waktos aranjeunna nyarioskeun cyclogenesis ngabeledug ayeuna kasohorKuring ngabayangkeun yén badai ieu datang, ningali anu sapertos kieu bakal janten impian nyata, sanaos enya, di tengah alam anu henteu ngabalukarkeun karusakan material atanapi pribadi pikeun jalma.

Kumaha carana janten ahli meteorologi di Spanyol

Anjeun tiasa janten amatir atanapi langkung caket kana dunya meteorologi, kalayan studi "resmi". Janten ahli meteorologi di Spanyol, sateuacan anjeun diajar élmu Fisik sareng ngahususkeun kana meteorologi, sanaos teu aya gelar resmi. Di Spanyol henteu aya karir nyalira pikeun kagiatan ieu. Ayeuna anjeun tiasa aksés

Tapi teu aya anu langkung saé dijelaskeun tibatan dina Blog Maldonado 😉

Universitas, ku alatan éta, henteu masihan gelar meteorologist. Anjeun ngan ukur tiasa ngalaksanakeun éta, saluyu sareng aturan anu ditetepkeun ku World Meteorological Organisation, Badan Météorologi Nagara di mana aya tilu badan pejabat, meryogikeun tingkat anu béda pikeun milih, ku cara oposisi, ka tempat-tempat anu disebat dina BOE pikeun asup kana sami.

1) Korps Unggul Meteorologi Nagara (Gelar: Dokter atanapi Lulusan, Arsiték atanapi Insinyur Unggul).
2) Corps of Meteorology Diplomas Nagara (Kualifikasi: Diploma Universitas, Insinyur atanapi Arsiték Téknis, Pelatihan Profesional Gelar Katilu atanapi anu sami).
3) Korps Pengamat Météorologi Nagara (Kualifikasi: Sarjana Luhur, Pelatihan Profesional Gelar Kadua atanapi anu sami).

Kuring fokus kana anu mimitina kusabab rohangan. Oposisi diwangun ku latihan ieu:

a) Waleran tinulis kana angket patarosan ngeunaan silabus Fisika, Météorologi sareng Klimatologi.
b) Resolusi dina nyerat masalah anu aya hubunganana sareng agenda.
c) Resolusi latihan praktis dina kasus sipat meteorologis sareng / atanapi klimatologis.
d) Pertahanan lisan dina sési umum rékaman latihan pelamar.
e) Nyandak tés sacara lisan sareng lisan kana basa Inggris (wajib) sareng urang asing anu sanés sareng basa vernakular (opsional).

Sareng didieu urang tinggalkeun ulasan ieu ngeunaan profési anu henteu seueur pikahareupeun, sanaos pikaresepeun pisan. Abdi nyarios perkawis badai, sanés janten meteorologis, tangtosna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Jaime Alexander cenahna

    Abdi resep ideu ngudag badai, ti mimiti kuring nonton program dina TV ngeunaan kagiatan ieu, kuring terang éta anu kuring hoyong laksanakeun sareng Abdi hoyong ilubiung sareng anjeun.

  2.   Lucas hayes cenahna

    Abdi resep sagala rupa anu aya hubunganana sareng alam, ti saprak budak leutik kuring sok hoyong janten pengejar badai, dinten ayeuna kuring yuswa 20 taun sareng kuring masih teu tiasa minuhan impian éta. Naon anu kuring sieun ku puting beliung? Abdi daék sareng siap sabab éta anu kuring minat