Badai badai pangageungna di dunya sareng catetan Maracaibo

badai listrik

Badai listrik mangrupikeun fenomena meteorologis anu dicirikan utamina ku kilat sareng kilat anu dibarengan ku épék sora na. Éta kawangun dina méga ageung anu disebat kumulonimbus. Badai badai sering dibarengan angin kuat, hujan ageung, sareng hujan es. Sanaos teu penting.

Ibukota dunya kilat dinyatakeun ku NASA, nyaéta Maracaibo. Upami nembe urang nyerat perkawis naon daérah dunya dimana langkung seueur cai laut didaptarkeunÉta ogé tempat badai listrik langkung didaptarkeun. Di kota Ologá, di Danau Maracaibo, éta mangrupikeun salah sahiji tempat anu paling henteu dipikaresep pikeun wengi anu sepi. Rata-rata 297 badai badai diluncurkeun unggal taun.

Gedéna aranjeunna ngahontal

Hiji kekalahan 1,6 juta serangan kilat unggal taun dina total, rata-rata. Daérah Vénézuélani ogé mangrupikeun tempat anu ngabéréskeun cai dina wadah Walungan Kongo di Afrika, sapertos tempat anu paling ngageleger kilat. Saatos ulikan anu ati-ati ku élmuwan NASA Richard Blakeslee. Panilitian diterbitkeun dina buletin Amérika Meteorological Association (AMS). Sareng ieu fenomena ieu kasohor pisan di Vénézuéla, katelah kilat Catatumbo.

Upami henteu, sanaos disebat kilat Catatumbo, Mangrupikeun fenomena anu tiasa dititénan sapanjang Laut Maracaibo. Saatos 17 taun ngumpulkeun inpormasi sareng data berkat satelit "Misi Ngukur Curah hujan tropis", anu NASA lebet kana orbit pikeun ngukur pangaruh badai tropis. Blakeslee ogé nambihan, pentingna ngartos fenomena ieu ku suhu anu tiasa ngahontal cai sareng hubunganana sareng perubahan iklim.

Janten transenden sareng unik nyaéta kilat Catatumbo, éta ogé Éta parantos dipénta pikeun janten Warisan Budaya Intangible ku Unesco. Ku cara kieu judul ieu bakal dibawa, sareng ayeuna Catetan Dunya Guinness ngadukung.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.