Badai nyéépkeun seueur karusakan sareng dua maotna di Murcia sareng Alicante

Ngabahekeun Walungan Orihuela.

Ngabahekeun Walungan Orihuela. Poto: Manuel Lorenzo (EFE)

Hujan sareng angin anu mangaruhan sakidulna tenggara Semenanjung Iberia sareng Kapuloan Balearic nyababkeun seueur karusakan. Diantara karuksakan anu urang mendakan ngabahekeun walungan, karuksakan bahan sareng banjir di bumi, nutup sakola sareng jalan sareng paling parah, dua urang maot.

Badai ieu bakal mimiti turun sareng mundur ti énjing di semenanjung tapi tetep di Kapuloan Balearic sareng sababaraha bagéan Catalonia.

Banjir

Imah banjir. Poto: Monica Torres

Pupusna parantos kajantenan di Murcia sareng Alicante. Dina kasus Muria, awak lalaki umur 40 taun dibawa ku arus ka hiji imah di Los Alcázares. Hal éta kajantenan Sabtu kamari nalika saurang sepuh kadorong ku kakuatan cai kana teluk Finestrat.

Sedengkeun pikeun banjir, urang mendakan yén ti walungan Segura nalika ngalangkungan Orihuela di Alicante sareng Júcar Hydrographic Confederation parantos mutuskeun pikeun ngamimitian pamiceunan di waduk Bellús sareng Beniarrés pikeun meredihkeun paningkatan aliran.

Karuksakan disababkeun di Murcia

Dina raraga menilai karusakan anu disababkeun ku badai, présidén Murcia, Pedro Antonio Sánchez, parantos paréntah rapat koordinasi sadaya personil darurat pikeun bisa ngitung aranjeunna. Rapat ieu ogé dihadiran ku utusan Pamaréntah, Antonio Sánchez-Solís.

Salaku tambahan kana rapat, menteri pedalaman, Juan Ignacio Zoido, parantos angkat ka Murcia kanggo nganjang ka daérah anu paling kapangaruhan sareng parantos ngagerakkeun pasukan anu ngurus tugas darurat, kaamanan sareng bantosan.

Kamentrian Pertahanan parantos nyebarkeun batalyon anyar di Unit Darurat Militer (UME) anu bakal ngabantosan 160 pasukan dikerahkan subuh di Los Alcázares. Batalyon énggal diwangun ku sakitar lima puluh pasukan.

Walungan Clariano

Ngabahekeun Rio Clariano. Poto: Juan Carlos Cárdenas (EFE)

Hujan kuat pisan anu di sapoé parantos hujan 57% tina sadaya anu hujan dina sataun. Ieu nyababkeun banjir di 19 jalan di kota Murcia di Cartagena, Torre Pacheco, San Javier, San Pedro del Pinatar, Águilas sareng Mazarrón. Éta ogé maksa panutupan rumah sakit di ampir sakumna daérah, ogé paguron luhur sareng lembaga di 28 kotamadya sareng tilu paguron luhur. Dina raraga ngubaran masarakat anu katarajang banjir, Pusat Kinerja Tinggi Infanta Elena, Palang Merah parantos masang panyumputan pikeun sakitar 200 jalma anu ngungsi ti bumina di Los Alcázares.

Sukarelawan Palang Merah.

Sukarelawan Palang Merah. Poto: Manuel Lorenzo (EFE)

Karuksakan disababkeun di Valencia sareng Kapuloan Balearic

Propinsi Alicante sareng Valencia masih aya résiko anu pasti sareng éta sababna 14 jalan tetep dieureunkeun ku banjir. salajengna sakitar 129 kotamadya parantos ngagantungkeun kelas ogé opat kampus di Universitas Miguel Hernández di Elche.

Di Valencia walungan Clariano parantos ngabahekeun sareng nyababkeun banjir sababaraha imah di kota Ontinyent sareng aranjeunna kedah diusir. Walungan Magro, anak sungai ti Júcar, parantos ngadaptarkeun banjir anu penting pisan nalika ngalangkungan Real, Montroy sareng Alcudia.

Caah di garasi.

Caah di garasi. Poto: Morell (EFE)

Di sisi anu sanésna, di Kapuloan Balearic, Layanan Darurat éta parantos ngiringan 148 insiden ngan dina 12 jam. Teu aya anu kajantenan serius pisan, tapi cukup ogé motong kelas ayeuna sareng énjing di 17 kota kusabab kasusah dina nyetir di jalan.

Résiko henteu acan réngsé

Résiko banjir sareng hujan ageung tetep aya di Alicante sareng Valencia. Numutkeun ka Badan Météorologi Nagara, peringatan beureum dijaga kusabab hujan sareng peringatan jeruk di basisir kusabab angin kuat sareng ombak langkung ti opat méter.

Présidén Generalitat Valenciana, Ximo Puig, parantos ngumumkeun yén Pamaréntahna bakal nyatujuan tindakan Jumaah ieu pikeun meringankeun karusakan anu disababkeun ku badai ieu sareng anu ti 27 sareng 28 Nopémber anu lalu.

Kabeneran, dugi ka énjing badai ieu badé surut di belah kidul wétan semenanjung, sanaos hujan ageung teras-terasan di Kapuloan Balearic (khususna di Mallorca sareng Menorca) ogé di belah wétan-kalér Catalonia.

 

 

Teu gaduh stasiun cuaca?
Upami anjeun sumanget ngeunaan dunya meteorologi, kéngingkeun salah sahiji stasiun cuaca anu kami nyarankeun sareng mangpaatkeun tawaran anu sayogi:
Stasion Météorologi

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.