Bédana spring meteorologis sareng astronomi

dinten-anu-spring-dimimitian-4

Tanggal 1 Maret, telepon dimimitian spring meteorologis Nanging, cinyusu astronomi bakal lumangsung dina 21 Maret.

Éta mangrupikeun konsép anu béda-béda anu seueur jalma biasana lieur, éta naha kuring badé ngajelaskeun bédana antara dua jinis cinyusu ieu anu lumangsung salami sasih Maret.

Perlu dimimitian ti dasar éta opat stasiun cuaca aranjeunna henteu saluyu sareng anu astronomi. Dina kasus musim semi meteorologis, éta gumantung kana iklim, janten awalna variabel, sedengkeun spring astronomi salawasna Dimimitian tanggal 21 Maret kumargi éta pas sareng equinox munggaran taun.

Sanaos awal musim semi meteorologi biasana kabeneran hawa hampang sapertos anu ayeuna aya di sakumna nagara, rurusuhan nyarios yén usum sapertos kitu parantos lebet ti saprak ramalan turunna seukeut dina suhu pikeun sabtu minggu.

gambar-spring

Pikeun seueur ahli meteorologi anjeun kedah ngantosan dina akhir bulan, pikeun tiasa nangtoskeun kalayan akurasi langkung ageung nalika stasiun cuaca dimimitian. Idéalna nyaéta ngantosan sakitar 10 atanapi 15 dinten ti mimiti sasih kanggo netepkeun kalayan sampurna. Kusabab kitu urang kedah ngantosan dugi ka 10 Maret kanggo nunjukkeun kalayan kaamanan sareng kapastian anu langkung ageung nalika éta parantos dimimitian spring meteorologis.

Salaku rasa panasaran, salami taun ieu 2016 spring astronomis moal ngamimitian tanggal 21 Maret Salaku ampir sok kajadian, éta bakal lebet jam 5:30 enjing dina 20 Maret sabab 2016 mangrupikeun taun kabisat.

Anu jelas nyaéta taun 2016 parantos mimiti teu katebak dina masalah klimatologis sareng meteorologi, kumargi suhu luhurna silih berganti dina sasih Januari kalayan anu langkung tiis deui numutkeun usum usum , sakumaha anu kajantenan sababaraha minggu ka pengker di panjuru Spanyol.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.