Naon bedana antislon sareng badai?

anticyclone jeung badai

Beda antara anticyclone (A) sareng squall (B)

Badai sareng badai ningali tekanan anu béda dina suasanana. Tekanan atmosfir diukur dina millibars (mbar). Millibar sami sareng sarébu tina 1 bar, sareng bar sami sareng 1 suasana (atm). Penting pikeun terang naon hartosna millibar, kumargi bedana kirang langkung millibars di hiji daérah nyiptakeun badai sareng antislon.

Sateuacan ngawincik detail, badai badai sareng badai gampang diidentipikasi dina peta anu ngemutan isobars. Upami aya langkung tekanan tibatan normal, contona 1024 mb, éta nalika urang nyarioskeun antislon. Nalika tekanan handap, contona 996 millibars, sapertos nembongan dina gambar, urang nyarioskeun badai. Ti dieu, iklim anu aya hubunganana sareng tekanan anu béda-béda.

The anticyclone

bentang langit bénten

Biasana urang tiasa ngabandingkeun kana waktos anu stabil, sareng langit anu cerah sareng Sun. Tekananna sakitar 1016 millibars atanapi langkung.

Hawa dina topéng antisél leuwih stabil tibatan hawa di sakurilingna. Dina gilirannana, hawa turun ka handap tina atmosfir, ngahasilkeun fenomena anu katelah "tunduh." Subidence sapertos kitu nyegah dibentukna présipitasi. Cara turunna udara beda-beda numutkeun belahan bumi dimana urang ayana. Di beulahan bumi kalér, éta ngagelebug turun arah jarum jam. Sareng di beulahan bumi beulah kidul, sabalikna.

Badai

awan badai

Sabalikna ti anticyclone, aya hubunganana sareng cuaca anu teu stabil, langit mendung sareng hujan. Tekananna kirang ti 1016 millibars.

Arah puteran hawa dina badai, anu dina hal ieu naék ka luhur, ngalakukeunana dina arah anu bertentangan sareng antislon. Nyaéta, jarum jam di beulahan bumi kidul sareng jarum jam pikeun beulahan bumi kalér.

Aranjeunna biasana mawa angin, sareng ngirangan suhu, Boh dina usum panas sareng usum salju. Éta biasana lumangsung kusabab asupna sinar surya anu kirang, sabab awan ngagambarkeunana, ngahalangan aranjeunna ngalirkeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.