Beda antara perubahan iklim sareng pemanasan global

 

Beda antara perubahan iklim sareng pemanasan global

Aranjeunna sering dianggo salaku sinonim ku cara anu salah, istilah parobihan iklim sareng pemanasan global nalika hartosna dua hal anu lengkep beda. Jelas yén dua konsép ngarujuk kana bencana anu diderita kabéh planét alatan panangan manusa sareng anu kedah ubar gancang.

Kuring bakal ngajelaskeun jelas di handap naon unggal istilah diwangun ku supados jelas pikeun anjeun.

Nalika para ahli anggo istilah perubahan iklim, ngarujuk kana parobihan anu signifikan dina iklim anu mangaruhan aspek sapertos suhu, hujan atanapi angin sareng anu kajantenan mangtaun-taun. Sabalikna, pamanasan global nujul kana naékna suhu rata-rata di bumi.

Paningkatan ieu disababkeun ku konséntrasi tina gas rumah kaca anu aya dina suasana sareng dina dirina sorangan teu nanaon deui hiji aspek anu disebut perubahan iklim.

polusi dunya

Teu aya ragu yén perubahan iklim éta masalah nyata sareng yén sakumna planét pemanasan ku luncat sareng wates. Numutkeun kana sababaraha data anu tiasa dipercaya, suhu rata-rata planét parantos naék langkung ti 7 darajat sapanjang abad ka tukang. Élmuwan ngaduga yén suhu rata-rata bakal ningkat ku 1.1 derajat dugi 6.4 derajat sapanjang abad XNUMX, ieu mangrupikeun data anu pikahariwangeun anu bakal disababkeun parobahan bahaya pisan dina cuaca.

Épék négatip tina perubahan iklim lumangsung unggal dinten sareng di sagala daérah planét. Di seueur tempat hujan parantos ningkat sareng nyababkeun banjir, sedengkeun di daérah sanés Bumi, sabalikna, parantos aya halodo parah . Gelombang panas nalika bulan usum panas nyaéta beuki sering, nyababkeun jumlah maotna langkung ageung sareng sajumlahing kahuruan leuweung.

Teu gaduh stasiun cuaca?
Upami anjeun sumanget ngeunaan dunya meteorologi, kéngingkeun salah sahiji stasiun cuaca anu kami nyarankeun sareng mangpaatkeun tawaran anu sayogi:
Stasion Météorologi

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   La Cala (@calamtz) cenahna

    Halo, catetan anu saé, kuring ngan ukur mikir yén anjeun ngalakukeun kasalahan nalika anjeun nyarios yén suhu naék 7 derajat dina abad ka tukang, anu leres nyaéta 0.7, kuring ngantunkeun ieu tautan anu panginten tiasa manpaat.

    http://ciencia.nasa.gov/ciencias-especiales/15jan_warming/