The Píleo Clouds, kaagungan séjén langit

Wangun cap, sapertos topi, sareng henteu kagolong méga, awan pileus biasana némbongan dina luhur kumulus atanapi cumulonimbus. Éta ipis, alit, horisontal, biasana, sanaos ogé ngagaduhan ukuran anu bénten sareng aya sababaraha langkung ageung tibatan normal. Salaku rarities yén aranjeunna, aranjeunna biasana pisan dinamis, aranjeunna gancang ngarobah bentuk.

Ogé nelepon "Pileus", kecap anu diturunkeun tina basa Latin anu hartosna "cup"Pikeun ngahargaan kasaruaanna, ti jaman ka jaman aranjeunna ninggalkeun anu langkung ti ngan saukur inuman anu saderhana. Ti jaman ka jaman, ku sinar cahaya ngaliwat sareng tina sudut pandang anu saé, urang tiasa ningali rupa-rupa warna pelangi. Ogé, nganggo cerminan atanapi warna matahari terbenam, ningali diri anjeun "aya" dina méga, tongton warna anu sesah ditingali.

Kumaha cara ngawangun awan pileus?

tihang pileus méga ku pelangi

Éta kabentuk tina pembaruan kuat tina hawa beueus anu asalna ti lintang handap. Nalika hawa tiis tina handapeun titik embun-embunna, éta nalika aranjeunna némbongan. Éta mangrupikeun indikator anu saé tina cuaca parna payun. Salaku conto, nalika éta muncul di luhur klaster. Ieu biasana tungtungna ngajanggélék janten kumulonimbus, ngan kusabab arus kuat anu aya di jero na.

Kanyataan yén jinis-jinis awan ieu muncul, biasana diidentifikasi langkung salaku kecap sipat deskriptif tina naon awan éta nyalira tempat na diwangun. Kukituna, saurang tiasa nyarios, "awan kumulus kalayan tihang." Henteu aya "awan kumulus kalayan awan tumpukan", sabab tihang na aya salaku anu tiheula.

awan awan di luhur gunung

Cara séjén pikeun ngahartikeun tihang nyaéta ku awan lentik. Disebut ogé sirkular atanapi orografis, kusabab kamiripan alam. Éta mangrupikeun sababaraha anu nembongan dina bentuk cangkir, sapertos di sakuliling gunung, sapertos.

Naha anjeun resep terang kumaha awan ngawangun? atanapi meureun anjeun resep terang, Éta aya kahirupan di aranjeunna?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.