Awan Kelvin-Helmholtz panasaran

Méga Kelvin

Alam kadang panasaran pisan. Sanaos hal anu biasa nyaéta ningali ombak di laut, sakapeung di langit ogé aya ombak. Ketidakstabilan ieu dipikaterang ku nami Awan Kelvin-Helmholtz.

Aranjeunna jarang pisan, janten saha waé anu ngagaduhan kasempetan ningali aranjeunna kedah terang yén aranjeunna sakedik hirup. Janten ... siapkeun kaméra anjeun, atanapi buku catetan anjeun upami anjeun resep nyerat novel, sabab awan anu aneh ieu tiasa a sumber inspirasi anu hadé, sabab éta pikeun pelukis Vincent Van Gogh.

Saha anu mendakan aranjeunna sareng kumaha kabentukna?

Méga

Awan Kelvin-Helmholtz dipanggihan ku Baron Kelvin anu munggaran, sareng ku fisikawan Hermann von Helmholtz. Éta katingalina sapertos ombak ngarecah sagara, leres? Nya, aranjeunna leres-leres wujud dina cara anu sami. Nalika lapisan di handap langkung padet atanapi gaduh kecepatan langkung laun tibatan anu di luhur, kaajaiban langit ieu nembongan.

Iraha aranjeunna ningali silih?

Éta kabentuk dina dinten-dinten kaanginan pisan, nalika massa hawa gaduh kapadetan anu béda. Éta ogé tiasa ditingali contona nalika siklon tropis.

Kelvin henteu stabilitas

Sakumaha di luhur, kitu di handap

Sareng éta berkat fisika tina henteu stabilitas panasaran ieu, satelit cuaca tiasa ngukur kagancangan angin dina sagara. Maka, aranjeunna tiasa langkung akurat terang kumaha jangkungna ombak bakal dugi nalika badai, contona.

Sumber inspirasi

Béntang peuting

Wengi Starry, ku Vincent Van Gogh

Naha anjeun pikir kami bercanda? Nya ieu buktosna yén Kelvin-Helmholtz awan ogé ngajantenkeun sumber inspirasi. Dipercaya yén aranjeunna diideuan pelukis Vincent Van Gogh, hatur nuhun anjeunna nyiptakeun salah sahiji karya na: Béntang peuting.

Tapi, salaku tambahan, aranjeunna ogé tiasa mere ilham ka anjeun nulis novel. Sadayana mangrupikeun masalah imajinasi.

Naha anjeun kantos ningali awan ieu? Naha anjeun terang aranjeunna?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.