Awan misterius anu Maha Suci anu misterius sareng sabab-sababna

isuk kamulyan awan australia

Panempoan Héjo tina Sababaraha Awan Kamulyan Éndah

Awan isuk Glory, dina basa Spanyol, awan kamulyaan énjing atanapi awan anu ngarayap, mangrupikeun salah sahiji awan anu jarang aya. Aranjeunna biasana aya diantara Papua Nugini sareng Australia, di Teluk Carpentaria, di Laut Arafura. Éta muncul antara sasih Séptémber sareng Oktober, sareng nalika sigana yén sadayana parantos kapendak sareng dijelaskeun, awan-awan ieu mangrupikeun aturan anu mastikeun pengecualian éta. Pembentukanna rada teu pasti.

Kadang-kadang aranjeunna parantos dititénan di Méksiko, Inggris, Kanada atanapi Brasil. Para ahli parantos nyobian diajar asal usulna sareng alesan pembentukanna, tanpa ngahontal konsensus ngeunaan pembentukanna.. Salaku tambahan, kalakuanna jauh tina awan paling umum anu biasa urang tingali. Misteri anu ngurilingan aranjeunna ningkat.

Naon anu sapertos awan isuk Glory?

Éta tiasa ngukur dugi ka 1.000 kilométer panjangna, sakitar mimiti Semenanjung Iberia. Ukuran na dibasajankeun Jangkungna 1 dugi 2 kilométer. Salaku tambahan, aranjeunna sering dibarengan ku angin kenceng, angin ngahiliwir sareng gunting tingkat handap. Di payunna aya gerakan gancang parsel hawa anu ngungsi sacara vertikal, ieu anu ngabantosan aranjeunna ngagaduhan gulungan sareng bentuk sirkular ieu. Kusabab gehu anu luhur, kapindahan na ngahontal 60km / jam! Sareng sasarengan sareng angin anu ngageleger, sapertos anu tiasa urang tingali dina pidéo éta, ningali éta ngahasilkeun sensasi anu pikasieuneun.

awan kamulyan isuk

Sanaos fénoména henteu acan lengkep diklarifikasi, sababaraha sabab disababkeun. Sababaraha kasimpulan anu parantos kahontal, henteu paduli kana pajeulitna anu janten dasarna, nya éta seuseueurna ageung diantarana dibentuk ku sirkulasi mesoscale anu aya hubunganana sareng angin laut aya di daérah. Sistem frontal sasarengan sareng tekanan anu luhur anu diperyogikeun sigana langkung resep kana formasi na. Tangtosna, nalika kalembabanna luhur, anu intrinsik pikeun unggal awan sareng, di luhur sadayana, nalika angin ngahiliwir kuat dinten tadi. Janten sanésna, dina kaayaan naon waé, panénjo anu saé pikeun ditingali.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.